Tilbud

Innhold

Biblioteket skal være et sted for læring, kunnskap, opplevelser og deltakelse. Vi låner ut bøker og andre materialer, gir tilgang til Internett og nett-tjenester. Biblioteket er et sted å være og lære og vi har mange arrangement og kurs. 

Meråpent bibliotek

Bydelsbibliotekene er meråpne bibliotek. Det betyr at bibliotekene er tilgjengelige for besøkende utenfor normal åpningstid. Med oppgradert lånekort kan du bruke biblioteket mellom kl. 07.00 og 23.00 hver dag.

Ønsker du å bruke biblioteket i meråpent tidsrom, må du lese og signere kontrakt.

PC og trådløst nett

Vi tilbyr gratis tilgang til internett fra bibliotekets datamaskiner og i trådløst nett. For tilgang må du ha lånekort. Turister kan få gjestekode i skranken, bor du i Trondheim får du et lånekort. Det trådløse nettverket heter Trondheim folkebibliotek. Veiledning for pålogging.

Det er mulig å skrive ut i farger og sort hvitt fra bibliotekets datamaskiner eller egen enhet på alle avdelinger. Utskrift koster 5 kroner per ark. Vi bruker løsningen Princh, så du kan skrive ut fra hvor som helst via nettstedet princh.com

E-bibliotek

Biblioteket abonnerer på databaser og tilbyr alle med lånekort eller som fysisk kommer til biblioteket tilgang til disse og annet digitalt innhold som e-bøker, e-aviser, e-tidsskrift og filmstrømming. Les mer om vårt e-bibliotek.

Leie lokale i biblioteket

Vi leier ut Rådhussalen og Magistratsalen til arrangementer og møter.

Vil du leie rom hos oss kan du sende oss en forespørsel om leie. Der kan du lese mer om salene og betingelser vi har til dere som leier rom hos oss.

Læringssenter, arrangement og språkkafé

Dame som leser høyt

Biblioteket arrangerer årlig flere kurs, debatter, forfattermøter, og andre arrangement. Se oversikten i arrangementskalenderen.

Læringssenteret gir opplæring i bruk av data, mobil og nettbrett. På hovedbiblioteket tar du kontakt med de ansatte for enkel datahjelp. Du kan også bestille veiledningstime og melde deg på kurs. Ring oss på tlf. 95 26 31 17.

3D-printere

Hovedbiblioteket har 3D-printere i 2. etasje. Bydelsbibliotekene på Moholt og Byåsen har og 3D-printere, der du kan printe fritt fra programmet Tinkercad til Flashforge. Bruk av 3D-printerne er gratis, men vi tar 50 øre pr gram materiale brukt, dette veies og betales i skranken. Minsteprisen er 5 kroner. Tilbudet er selvbetjent, se instrukser ved printerne eller i lenkene til Tinkercad og Flashforge. Printermodellen heter Flashforge Finder 2.0.

Frøbiblioteket

Vil du låne frø hos oss? På hovedbiblioteket og Moholt bibliotek kan du låne fra vår frøbank. Dyrk selv på kjøkken eller balkong. Ta så med frø fra din nye plante og lever til oss igjen, men du forplikter deg ikke. Du kan velge mellom 20-30 forskjellige frø fra blant annet busktomat, bondebønne med flere. Det er litt mindre frø å velge i på Moholt. Les om frøbiblioteket

Verktøybiblioteket

Nå kan du låne verktøy på biblioteket. Verktøyet kan reserveres og lånes av alle over 18 år, men må hentes og leveres på bydelsbibliotekene. Les om verktøybiblioteket

Utlån av elsykler

Lån elsykkel med lasteplan fra hovedbiblioteket, eller fra bydelsbibliotekene på Byåsen, Moholt og Risvollan. Maksvekt på lasteplanet er 100 kilo. Sykkelen har piggdekk på vinteren og den kan lånes i inntil 3 dager. Det er 18 års aldersgrense for lån av elsykkel.

Syklene eies av Miljøenheten i Trondheim kommune og utlånet er et prøveprosjekt. Les om utlån av elsykler.

Sist oppdatert: 27.10.2021

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.