Sommerles

Innhold

Bilde av figurene fra sommerleskampanjen

Bli med på sommerles 2023!

Sommerles starter 1. juni og varer til 31.august.

Lesing er viktig for læring, og Sommerles hjelper barna å holde lesenivået oppe i sommerferien. Vi håper mange vil være med i år også.

Sommerles er en nettbasert, gratis, nasjonal lesekampanje for alle barn på 1. – 7. trinn. Kampanjen går fra 1. juni til 1. september. Barna lager seg en profil, registrerer bøker, løser oppgaver, og leser den spennende fortellingen “Natt på biblioteket”.  Alt på nettsiden sommerles.no.  Man får poeng for det man har lest, for å løse oppgaver, og for å legge inn kodeord som kommer hver uke. Kodeordene blir slått opp på bibliotekene.

Når barna kommer til level 10, 20 og 30 kan de hente en premie på biblioteket. De kan lese vanlige bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller de kan bli lest for - all lesing teller!

For barn som strever med lesing, kan vi på biblioteket hjelpe med å finne gode lettleste eller tilpassa bøker som passer barnet. Det gis også poeng for å høre lydbøker og å bli lest for. Alle som har vansker med å lese trykt tekst og vanlige bøker på grunn av funksjonsnedsettelse eller sykdom, kan melde seg inn i Norsk lyd- og blindeskriftsbibliotek og få lydbøker derfra.

Spør oss om du lurer på noe om Sommerles. Send e-post til ung.folkebiblioteket@trondheim.kommune.no eller ring oss på 72 54 75 25.

 

 

Premier:

 I år er det rekordmange premier du kan velge mellom. Det er armbånd, frisbee, viskelær, magiske blyanter, magnetiske bokmerker, pilspisser av obsidian, ørkenroser og fine steiner fra hele verden samt en nøkkelknippe du kan ha steinene i. Premiene får du som sagt på level 10, 20 og 30. Du kan hente dem en etter en eller alle samtidig.

Bilde av alle sommerlespremiene du kan få

Hjelp til nettsiden

Slik fungerer Sommerles

Spørsmål og svar

 

Boktips

Trenger du tips til hva du eller barnet ditt skal lese?

 

Sist oppdatert: 31.07.2023