Sommerles

Innhold

Sommerles 2024: Fanget i spillet

Bli med på sommerles 2024

Sommerles starter 1. juni og varer til 31.august.

Lesing er viktig for læring, og Sommerles hjelper barna å holde lesenivået oppe i sommerferien. Vi håper mange vil være med i år også.

 

 

Sommerles er en nettbasert, gratis, nasjonal lesekampanje for alle barn på 1. – 7. trinn. Kampanjen går fra 1. juni til 1. september. Barna lager seg en profil, registrerer bøker, løser oppgaver, og leser den spennende fortellingen “Fanget i spillet”.  Alt på nettsiden sommerles.no.  Man får poeng for det man har lest, for å løse oppgaver, og for å legge inn kodeord som kommer hver uke. Kodeordene blir slått opp på bibliotekene.

Når barna kommer til level 10, 20 og 30 kan de hente en premie på biblioteket. De kan lese vanlige bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller de kan bli lest for - all lesing teller!

For barn som strever med lesing, kan vi på biblioteket hjelpe med å finne gode lettleste eller tilpassa bøker som passer barnet. Det gis også poeng for å høre lydbøker og å bli lest for. Alle som har vansker med å lese trykt tekst og vanlige bøker på grunn av funksjonsnedsettelse eller sykdom, kan melde seg inn i Tibi – Biblioteket for tilrettelagt litteratur og få lydbøker, e-bøker og bøker i punktskrift derfra.

Spør oss om du lurer på noe om Sommerles. Send e-post til eller ring oss på 72 54 75 25.

 

Hjelp til nettsiden

Slik fungerer Sommerles

Spørsmål og svar

 

Boktips

Trenger du tips til hva du eller barnet ditt skal lese?

Sist oppdatert: 28.05.2024

Fant du det du lette etter?