Sommerles

Innhold

Sommerles er over for i år

Siste dag for registrering av bøker var 31. august. Se under premier for siste frist for henting.

Statistikk for Trondheim

Antall deltakere: 5 239 (17% flere enn i fjor)

Antall leste sider : 7 321 778 (16% flere enn i fjor)

Antall leste bøker: 64 850 (19% flere enn i fjor)

Sommerles er en nettbasert kampanje. Du lager en egen profil, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og kan følge med på hva vennene dine leser på nettsiden sommerles.no. Her får du også tilgang til fortellingen «Den magiske regnskogen».

Du får poeng for å løse oppgaver til fortellingen, for det du har lest og for å legge inn kodeord som kommer hver uke. Kodeordene blir slått opp på bibliotekene.

Hvordan delta på sommerles?

Sommerles er til for å gjøre lesing enda litt morsommere for deg: for hver bok du leser og registrerer på sommerles.no, får du XP (poeng) og går etter hvert opp i level. Sommerles er for alle, uansett hvor fort eller sakte du leser. Du konkurrerer nemlig først og fremst med deg selv. Du kan velge å lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, du kan lese sammen med noen eller du kan bli lest for av noen andre - all lesing teller og gir deg poeng. 

Og selvsagt har vi premier! Du kan få både kule digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og 3 premier som du henter på biblioteket. Vær oppmerksom på at vi har andre åpningstider i skolens sommerferie, og husk at premiene kan hentes på andre bibliotek enn det du bruker til vanlig. Du kan til og med hente premier når du er på ferie andre steder i Norge!

Har du ikke nettilgang, kan du likevel delta med et vanlig lesepass​. Da er det bare å stikke innom biblioteket for å få hjelp med det.

Hjelp til nettsiden

Slik fungerer Sommerles

Spørsmål og svar

Til foreldre/foresatte

Sommerles er en lesekampanje laget for å motivere barn til å lese av egen lyst. Det skal være gøy å være med på Sommerles! Barn som leser jevnlig i løpet av sommeren, opprettholder leseferdighetene sine gjennom en lang ferie. Noen barn leser på fritiden uten noen ekstra motivasjon, men vi vet også at de barna som ikke gjør det, stiller med et dårligere utgangspunkt ved neste års skolestart. Vi håper at dere vil hjelpe oss med å motivere barnet deres til å være med på Sommerles. Sommerles er en flott lesekampanje uansett hvor dere skal feriere i sommer. Ta turen innom sommerles.no for mer info - eller besøk ditt lokale bibliotek!

For barn som strever med lesing, kan vi på biblioteket hjelpe med å finne gode lettleste eller tilpassa bøker som passer barnet. Det gis også poeng for å høre lydbøker og å bli lest for. Alle som har vansker med å lese trykt tekst og vanlige bøker på grunn av funksjonsnedsettelse eller sykdom, kan melde seg inn i Norsk lyd- og blindeskriftsbibliotek og få lydbøker derfra.

Spør oss om du lurer på noe om Sommerles. Send e-post til bua@tfb.no eller ring oss på 72 54 75 25.

Avslutning

Trondheim folkebibliotek inviterer dessverre ikke på sommerlesfest slik mange andre bibliotek gjør. Vi har mange tusen registrerte deltakere på Sommerles hos oss, og har derfor ikke kapasitet. Diplom og premier kan hentes på biblioteket fram til 14. september. Du kan også skrive ut diplom fra sommerles.no når du er logget inn.  

Boktips

Trenger du tips til hva du eller barnet ditt skal lese?

Premier

I år kan barna velge mellom ringblomstfrø, pilspisser og smykkesteiner.

Siste frist for å hente premier er tirsdag 14. september.

Sist oppdatert: 06.09.2021

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.