Trondheim folkebibliotek er midlertidig stengt

Informasjon om innlevering, bestilling og arrangement.

Sommerles

Innhold

 

Sommerles er en nettbasert kampanje. Det vil si at du lager en egen profil, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og kan følge med på hva vennene dine leser på nettsiden sommerles.no​. Her får du også tilgang til en fortelling.

Sommerles 2020 starter 1.juni

 www.sommerles.no​ 

 

 

Hvordan delta på sommerles?

Sommerles er til  for å gjøre lesing enda litt morsommere for deg: for hver bok du leser og registrerer på sommerles.no, får du XP (poeng) og går etter hvert opp i level. Sommerles er for alle, uansett hvor fort eller sakte du leser. Du konkurrerer nemlig først og fremst med deg selv. Du kan velge å lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller du kan bli lest for av noen andre - all lesing teller og gir deg poeng. Og selvsagt har vi premier! Du kan få både kule digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og premier som du henter på biblioteket.

Har du ikke nettilgang, kan du likevel delta med et vanlig lesepass​. Da er det bare å stikke innom biblioteket for å få hjelp med det.

Hjelp til nettsiden

Slik fungerer Sommerles

Spørsmål og svar

Til foreldre/foresatte

Sommerles er en lesekampanje laget for å motivere barn til å lese av egen lyst. Det skal være gøy å være med på Sommerles! Barn som leser jevnlig i løpet av sommeren, opprettholder leseferdighetene sine gjennom en lang ferie. Noen barn leser på fritiden uten noen ekstra motivasjon, men vi vet også at de barna som ikke gjør det, stiller med et dårligere utgangspunkt ved neste års skolestart. Vi håper at dere vil hjelpe oss med å motivere barnet deres til å være med på Sommerles. Sommerles er en flott lesekampanje uansett hvor dere skal feriere i sommer. Ta turen innom sommerles.no for mer info - eller besøk ditt lokale bibliotek!

Spør oss om du lurer på noe om Sommerles. Send e-post til bua@tfb.no eller ring oss på 72 54 75 25.

Avslutning

Trondheim folkebibliotek inviterer dessverre ikke på sommerlesfest slik mange andre gjør. Vi har over 5000 registrerte deltakere på Sommerles hos oss, og har derfor ikke kapasitet. Diplom og premier kan hentes på biblioteket fram til 14. september. Du kan også skrive ut diplom fra sommerles.no når du er logget inn. 

Tusen takk til alle dere som var med på Sommerles i år, vi er stolte av dere!  

 

Boktips

Trenger du tips til hva du eller barnet ditt skal lese?

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)


Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.