Film

Innhold

film16.jpg

Biblioteket har en omfattende samling med kvalitetsfilm til utlån. Tilbudet består av gamle og nyere norske filmer, filmer av internasjonalt kjente regissører, animasjonsfilmer, klassikere, kortfilmer, dokumentarfilmer, "smal film", utvalgte fjernsynsserier og opplysningsfilmer.

Vi legger vekt på å skaffe til veie filmer som kan være vanskelig å få tak i. Vi har også som mål at samlingen i størst mulig grad skal avspeile mangfoldet blant våre lånere. Derfor tar vi gjerne imot forslag på anskaffelse av filmer. Disse vurderes ut ifra våre retningslinjer for innkjøp.

Hvis det er filmer vi ikke har kan du sende oss innkjøpsforslag, eller bestille fra andre bibliotek.

Filmanbefalinger

Les gjerne bibliotekar Frode Dalens blogg om Criterion-serien på http://criterion.montages.no Vi har de fleste filmene til lån på DVD eller Blu-ray

Filmoteket

Med lånekort fra oss har du tilgang til strømmetjenesten Filmoteket! Lag deg en profil med ditt nasjonale lånekort og velg ditt hjemmebibliotek, for eksempel Trondheim hovedbiblioteket eller Trondheim Byåsen. Deretter får du tilgang til norske og internasjonale prisvinnende filmer for voksne og barn - helt gratis!

Vi har et begrenset budsjett og det er satt et tak på 8 lån i måneden pr person. Når du logger inn på Filmoteket og begynner å bruke tjenesten får du oversikt over antall gjenstående lån. 

Budsjettene er månedlige, og du kan dermed oppleve et det ikke er tilgjengelige utlån i slutten av måneden, fordi bibliotekets månedsbudsjett hos Filmoteket er oppbrukt, uavhengig av om du som enkeltbruker har lån igjen. I slike tilfeller kan vi bare beklage og be deg ha tålmodighet til neste måned!

For hjelp til innlogging og bruk av tjenesten. Se spørsmål og svar, eller ta kontakt med oss på biblioteket.

 

Filmbib

Banner for filmbib

Alle med nasjonalt lånekort kan låne og se film med strømmetjenesten for kort- og dokumentarfilm, Filmbib. Besøk http://filmbib.no og logg inn med lånekortnummer og PIN. Du finner også en snarvei i Bibliofil-appen under Digitale tjenester

Ordningen administreres av Norsk filminstitutt på oppdrag fra Kulturdepartementet og er opprettet for å gi det norske publikum tilgang til norsk kort- og dokumentarfilm via biblioteket. Filmene i tjenesten er også klarert for undervisning og kan derfor brukes i klasserommet.

Filmbib er også tilgjengelig via en egen app, som er gratis for både iPhone- og Android-brukere. Etter å ha lastet ned appen har du tilgang til filmene med samme innlogging som i nettleseren: skriv inn nasjonalt lånekortnummer og din selvvalgte PIN-kode, og start strømmingen!

Nye filmer

Her kan du se hvilke nye filmer vi har på biblioteket.

Sist oppdatert: 22.02.2024

Fant du det du lette etter?