Litteratur til voksne

Innhold

Skjønnlitteratur

Mennesker som leser bok

Biblioteket skal tilby innbyggerne i Trondheim et bredt og godt utvalg av skjønnlitteratur. Med skjønnlitteratur mener vi romaner, noveller, dikt, krim og skuespill. Det vi ikke har selv kan du selv bestille i Biblioteksøk som er en felles søketjeneste for alle norske bibliotek, eller ta kontakt med oss.

 

anbefalinger.JPG

Bibliotekets litteraturpris

Bibliotekets litteraturpris er lesernes og bibliotekenes pris til den beste boken fra de siste fem årene. Les mer om bøkene på kortlista, lån og les så mange du vil. Husk å stemme på din favoritt før september.

 

 

Lesesirkel illustrasjon

Lesesirkler

Vil du starte din egen lesesirkel?

Nå tilbyr vi utlån av egne lesesirkelsett, pakker med 3 eller flere eksemplarer av samme bok, som kan lånes ut under ett. Se bestillingsskjema for antall eksemplarer av hver bok. 

Lesesirkelsettene består av mye omtalte bøker som vi har mange eksemplarer av på biblioteket. Vi vil tilby flere titler og eksemplarer etter hvert. 

Settene bestilles i dette skjemaet. Du kan hente på alle våre bibliotek.

Biblioteket har også en åpen lesesirkel som du kan være med i. Du finner datoer og mer informasjon i vår arrangementsoversikt

 

En bok

Ny norsk skjønnlitteratur

Her finner du korte omtaler av bøker støttet av Norsk kulturråd (Kulturfond). Vi vil avgi noen inntrykk og lette vurderinger, som forhåpentligvis vil kunne bidra til å lede litteraturen og leseren mot hverandre!

Omtaler av kulturfond-bøker

 

bokaaret2023.jpg

Våre favoritter

På slutten av året deler vi lister med våre favoritter fra det siste bokåret. Listene legges også i Bibliofil, så de lett kan bestilles. 

2023 | 2022 | 2021 | 2020

Våre favorittklassikere

 

nye bøker15.jpg

Trønderske forfattere

På hovedbiblioteket finner du både skjønnlitteratur og biografier om gode gamle trønderske forfattere. Her er en presentasjon av forfatterne.

Trønderforfattere

 

Lettlest for voksne

Her finner du en oversikt over bøker i biblioteket som egner seg til lesetrening i norsk og i noen andre språk.

boksok.no finner du flere tips til lettleste bøker. Biblioteket abonnerer også på ukeavisa Klar tale. Les og hør flere nyheter på www.klartale.no

Ukeslån

For deg som er kjapp til å lese har vi de mest populære bøkene for voksne tilgjengelig for ukeslån. Da kan du låne boka i 7 dager. Det er ikke mulig å reservere eller forlenge disse. Se utvalg og tilgjengelighet.

Krim

Krim

Hos oss kan du låne bøker, lydbøker og e-bøker i sjangeren krim og spenning.

 

fakta_3etg.JPG

Sakprosa

Vi har et bredt utvalg av fagbøker, dokumentarer og biografier. Det vi ikke har selv kan du bestille fra andre bibliotek. For deg som er skoleelev eller student og skal ha litteratur i ditt fag, henviser vi til skole- eller studiestedsbibliotek.

Vi har en samling pensumbøker for videregående til utlån for deg som skal ta opp fag. Sjekk med fylkeskommunen om hva som er pensum til faget du skal ta opp.

 

Dikt

Vi har dikt og lyrikk på alle bibliotek. Velg sjanger dikt når du søker i Bibliofil. Er du på jakt etter et dikt til en spesiell anledning, ta kontakt med oss, eller let selv hos boktips.no. Du kan også søke etter førstelinjen i dikt i Diktregisteret eller hele diktet hos Nasjonalbibliotekets nettbibliotek.


Leseutfordringer 

Tidligere har vi hatt ulike månedlige leseutfordringer, med tema. Listene ligger fortsatt ute

 

Last ned bibliotek-appen på App Store eller Google Play

E-bøker og e-lydbøker

Du kan låne e-bøker og e-lydbøker fra Trondheim folkebibliotek gratis på din Android-enhet (smartmobil eller nettbrett) eller på ditt Apple-produkt (iPad eller iPhone) med appene BookBites eller LIBBYDame som ser i en bok

Tegneserier

Biblioteket har en stor samling med tegneserier, både for barn og voksne. Vi har lagd lister så du lettere finner frem i samlingen. 

 

 

Sist oppdatert: 22.05.2024

Fant du det du lette etter?