Bokomtale: Veronica Salinas. Og

Innhold

Fortelleren i denne boka er en ung jente fra Argentina som har kommet til Norge for å jobbe som au pair. Hun forteller om dagene i familien som består av pass av barn, lek innendørs og turer ute i parken. Der treffer hun ofte Monika fra Polen som passer barn i en annen familie. De går også sammen på norskundervisning, og snakker mye om livet sitt i Norge. De diskuterer frustrasjoner ved å lære det norske språket og følelsen av ensomhet og lengsel etter familien i hjemlandet.

Hovedpersonen trives ikke så godt med familien hun bor hos og lengter ofte til hjemlandet.
Boka er delt opp i kapitler med overskrift Norge og andre med Argentina. I kapitlene fra Argentina får vi høre om barndomsminner fra somrene hos bestemor Lola nord i Argentina og om oppveksten i Buenos Aires. Hovedpersonen har lyst til å reise hjem, men vet at det er vanskelig på grunn av den økonomiske krisa i landet. Fortelleren og Monika blir enige om å holde ut i Norge en stund til.

Dette er en lettlest bok som er utgitt med støtte fra "Leser søker bok". Boka har 171 sider og har korte setninger som gjør den lett å lese.

Boka passer for ungdom og for personer som lærer norsk. Den passer også for andre som er interessert i hvordan det er å komme til Norge og skulle lære seg et nytt språk. Boka tar opp tema som lengsel og ensomhet og Salinas beskriver veldig godt hvor frustrerende det er å ikke kunne uttrykke sine tanker og følelser på det nye språket.
Jeg likte boka godt og synes den gir et godt innblikk i hvordan det er å komme til et nytt land og lære et nytt språk.

Veronica Salinas (f.1977) har tidligere gitt ut to bildebøker som også handler om flukt, ensomhet og lengsel.

(KS)

Bestill boka

Boka finnes også som e-bok.

Sist oppdatert: 27.04.2017

Fant du det du lette etter?