Ferietips fra biblioteket

Innhold

Bilde_Sommer.jpg

Skal du reise bort i sommer, men ønsker å fortsette å stå på venteliste? Kanskje du er på Norgesferie og lurer på om du skal stikke innom biblioteket der? Her er noen ferietips fra oss.

Åpningstider

I skolens sommerferie har vi kortere åpningstid. Alle bydelsbibliotek med unntak av Buran er meråpne hele året, så med tilgang kan du bruke disse i ubemannet tid i hele sommer. 

Ekstra lang lånetid

I sommer får du lengre lånetid på det du låner. Alt som lånes og forlenges i skoleferien får lånetid til 12. august! 

Unntaket er titler med venteliste, ukeslån, spill og utstyr som verktøy, el-sykler og instrumenter. Du kan forlenge lånene dine på nettsida eller i Bibliofil-appen om du ikke rekker innom et bibliotek for å levere til fristen.

Behold plassen i reserveringskøen i sommer

I Bibliofil kan du utsette reserveringene mens du er på ferie, og beholde plassen i køen! Finn bestillingene dine på Min side og gjør endring av dato der.

Slik gjør du det

  • Åpne appen Bibliofil (Play /iOS) eller følg lenka til Bibliofil i nettleser, og logg eventuelt på.
  • Trykk på den runde menyknappen nederst i midten av skjermen i appen.
  • Trykk på Min side.
  • Trykk på Lånt og bestilt.
  • Reserveringene ligger nederst (heter Bestilt). Klikk på Endre ved siden av datoen.
  • Velg datoen det passer at reserveringen blir aktiv igjen, og husk å lagre!

Låne og levere på andre bibliotek

Ta med lånekortet eller appen for å låne fra andre folkebibliotek mens du er på ferie. Med nasjonalt lånekort kan du låne i hele Norge. Du kan også levere bøker på andre bibliotek. Eller ta med de du har lånt andre steder og levere her. Pass på å få med kvittering på at de er levert.

Reis lett med bøker, lydbøker, tidsskrifter og filmer i app

Har du liten plass til bøker i kofferten, kan du låne e-bøker og lydbøker i appene BookBites og Libby. I Libby finner du blant annet mange reiseguider på engelsk. Du kan levere inn og laste ned nye bøker når du er online. Og du kan lese bøkene uten nett. Om du bruker appen Pressreader kan du laste ned tidsskrifter og aviser før du reiser, eller besøke en hotspot for ny tilgang.

Ønsker du å se filmer gratis hjemmefra eller fra hytta i ferien har du med nasjonalt lånekort gratis tilgang til strømmetjenestene Filmoteket og Filmbib

Ferieaktiviteter på bibliotekene

I skolens sommerferie har vi verksteder og fortellerstunder for barn og familier på alle bibliotekene. Sjekk ut hva som skjer her!

Er du eller har du barn i barneskolealder kan du også delta på leseskonkurransen Sommerles! Her kan du registrere det du leser, gi anmeldelser, gå opp nivå og til slutt kanskje hente premier på biblioteket! Les mer om Sommerles her. 

Sist oppdatert: 25.06.2024

Fant du det du lette etter?