Bokomtale: Wenche-Britt Hagabakken. Mor jeg vil hjem

Innhold

"Mor, jeg vil hjem" er en rå, ærlig og usminket roman om å leve med sykdom. En roman om forfatteren Wenche-Britt Hagabakkes selvopplevde sykehistorie.

I 2012, 60 år gammel, opplever Hagabakke å bli rammet av fem hjerneslag. I løpet av den kommende to-årsperioden blir slagene hyppigere og dette setter selvsagt dype spor hos henne, både fysisk og psykisk. Hun opplever mye smerte, og i kjølvannet at hjerneslagene utvikler hun sterk angst og en økende depresjon.
Som en følge av de fysiske og psykiske plagene er forfatteren inn og ut av sykehuset. Romanen gir oss en detaljert beskrivelse av det å være pasient; om undersøkelser, innleggelser, med- og motgang og det å oppleve helsevesenet fra innsiden.

I tillegg til å beskrive livet med sykdom, rommer også "Mor, jeg vil hjem" skildringer av familiære relasjoner. Midt i sykdomsperioden mister Hagabakke sin gamle mor. Noe som avstedkommer tanker om oppvekst og kjærlighet, men også de gnisninger som kan opptre i et mor-datter forhold.
Ved siden av skildres lengselen etter å være mer sammen med sin egen datter og barnebarnet, samt hvordan forholdet mellom ektefeller kan settes på prøve når den ene blir alvorlig syk.

"Mor, jeg vil hjem" er Wenche-Britt Hagabakkes sjette roman. Hun debuterte med romanen "Gjenopprettelse" i 2004.

(SBM)

Bestill boka

"Mor, jeg vil hjem" finnes også som e-bok.

Sist oppdatert: 25.04.2017

Fant du det du lette etter?