Bokomtale: Victoria Bø: Adresse Alberta

Innhold

Forfatteren (f.1972)debuterte i 2007 med romanen «Tårnseilere». Siden har hun utgitt flere romaner for voksne og en barnebok.

«Adresse Alberta» handler om norske Jenni som bor i provinsen Alberta i Canada. Hun kom til Canada som ung og giftet seg med Carl. I tretti år har de drevet slektsgården til Carl. Jenni har ikke så mye utdannelse, hun har stort sett arbeidet på gården og tatt noen jobber innimellom. Hun arbeider med å reise rundt og levere ut folketellingsskjema til folk som bor i området da Carl bestiller enveis-billett til Arizona sammen med sin nye kjæreste. Sønnen Thomas blir også med. Jenni blir alene igjen på gården og får tre måneder på seg til å flytte siden gården skal forpaktes.

Boka handler om Jennis reaksjon og følelser rundt dette. Hun må finne ut hva hun skal gjøre nå og hvilke muligheter hun har for en ny start. Siden mannen og sønnen har reist finner hun nye personer å ha omsorg for. Gjennom jobben treffer hun Summer, en eldre dame som bor alene og med en diffus fortid. En norsk student oppsøker henne også for å intervjue henne i forbindelse med studiene sine.

En roman om å finne tilbake til seg selv, og om å oppdage nye muligheter etter en livskrise.

(KS)

 

Bestill boka

Boka finnes også som e-bok.

 

 

Sist oppdatert: 24.04.2017

Fant du det du lette etter?