Bokomtale: Thomas Marco Blatt. Varsjøen

Innhold

Morten mistet broren sin, Markus, i en badeulykke for 20 år siden. Nå ringer barndomsvennen Tommy til Morten for å fortelle at han vet hva som skjedde den gangen. De var en vennegjeng som dro til Varsjøen den gangen, og Tommy vet tydeligvis noe som ingen andre vet.

Derfor blir det en viktig reise Morten legger ut på da han vil finne Tommy. Han vil komme til bunns i hva som skjedde ved Varsjøen med broren, men han trenger også å orientere seg på nytt i livet sitt. Ragnhild har tatt med seg guttene, og det er nå eller aldri for Morten. Vi blir med på denne reisen, som skal vise oss Morten ikke er en helt troverdig forteller han heller.

Thomas Marco Blatt har ikke tidligere skrevet for voksne, men vi kan slå fast at det er en lovende debut. Beskrivelsene av oppveksten i drabantbyer og forsteder sitter som et skudd. Søskenrivalisering, kjæresteproblematikk og vennegjenger blir behandlet på en måte som er lett å kjenne seg igjen i. Boken er veldig subjektiv, den er skrevet i jeg-form og vi identifiserer oss derfor klart med Morten. Samtidig er tankene og handlingene hans litt kronglete, så vi bør være litt edruelige i forhold til det han formidler. Allikevel vil jeg si at boken er lettlest, med en psykologisk retning for de som ønsker å ta den veien.

(FD)

Bestill boka

Boka finnes også som e-bok.

Sist oppdatert: 24.04.2017

Fant du det du lette etter?