Bokomtale: Therese Aasvik. Fie faller

Innhold

Fie bor i et lekkert hus på Snarøya. Et hus der tomta strekker seg helt ned til strandkanten og der det utsøkte interiøret er komponert av en italiensk arkitekt. Fie er gift med Håvard. Håvard er rederarving, født og oppvokst på Snarøya og er en mann som alle betrakter som drømmemannen; stødig og med høy integritet. Sammen har de to vellykkede barn.

Ytre sett er Fies tilværelse som et glansbilde. Bak fasaden er livet et annet. Fie føler seg aldri helt hjemme på Snarøya. Hun tror ikke de andre kvinnene i nabolaget tenker så mye over at hun er fra Kolbotn lenger, men små blikk og kommentarer gjør at hun føler at hun ikke helt passer inn. Hun forsøker å finne sin plass i tilværelsen, ved å delta på de «obligatoriske» vinkveldene med nabokvinnene og å gjøre sitt for at barna skal framstå som perfekte.

Så en dag, ved en tilfeldighet, oppdager Fie en lapp som har falt ut av treningsbagen til Håvard. På lappen er det skrevet en romantisk hilsen med løkkeskrift, signert «din Sigrid». Sjokket utløser sinne, sorg og frustrasjon hos Fie, som nå må fokusere på hvordan hun skal møte og takle den nye situasjonen.

Dette er en bok om forholdet mellom ektefeller og om forholdet mellom mor og barn. Det er en bok om å finne sin plass i tilværelsen, om å finne sin egenverdi og om søken etter vennskap og tilhørighet.

Therese Aasvik (f. 1974) er utdannet ved universitetet i North Dakota, og har bodd og jobbet sju år i USA. Hun har bakgrunn som Art Director, designer og tekstforfatter, og er også billedkunstner. Aasvik bor i Oslo med sin familie. «Fie faller» er hennes debutroman.

(SBM)

Bestill boka

«Fie faller» finnes også som e-bok.

Sist oppdatert: 28.09.2021

Fant du det du lette etter?