Bokomtale: Sven Kærup Bjørneboe. Tanta til Roald Dahl

Innhold

Dette er en underfundig liten historie, eller kanskje heller flere små historier. Rammefortellingen handler om forfatteren og hans to små døtre på 4 og 7 år. De ønsker at han skal skrive en barnebok, og etter gjentatt press og oppfordringer vokser det frem en erindringshistorie fra Oslo på 1960-tallet.

Forfatteren er ung student og har nettopp fått antatt sin første bok. Han får hybel i leiligheten til en gammel dame. Hun viser seg å være tanta til Roald Dahl. I denne leiligheten bor det også et eksentrisk kunstnerpar.

Det blir definitivt ikke en barnebok, men en historie om barnlighet og om drømmer. Forfatteren leker seg med minner, - hva er sant og hva er fantasi? Han skriver humoristisk og kan passe for lesere som liker den svenske forfatteren Torgny Lindgren, for eksempel romanen «Erindringer».

Sven Kærup Bjørneboe har en stor litterær produksjon bak seg. Han skriver kortprosa, essay, humoristiske epistler, men har også skrevet flere reiseskildringer. For boka «Jerusalem» fikk han Brageprisen i 1996.

(UU)

Bestill boka

Boka finnes også som e-bok.

 

Sist oppdatert: 24.04.2017

Fant du det du lette etter?