Bokomtale: Siri M.Kvamme. Verden leker gjemsel

Innhold

Siri M. Kvamme (f.1975) debuterte i 2001 med "Raud og frå seg: kortprosa". Siden har hun utgitt to bøker før "Verden leker gjemsel". Forfatteren har litteraturutdanning og har jobbet som journalist og reklametekstforfatter. Hun har også vært leder for "Litterær salong" i Haugesund.

"Verden leker gjemsel" handler om Hanna som er samboer med Morten. Morten har to barn fra før, og eks-kone Veronika bor i nærheten med sin nye samboer. Veronika gjør seg ofte ærend hos Hanna og Morten, og spør om hjelp hos Morten. Hanna er en person som vil at alle rundt seg skal ha det bra, og godtar at Morten stadig hjelper Veronika. Hun sliter likevel med å finne sin plass i den moderne storfamilien og føler ofte sjalusi og at hun er utenfor i familien. Hanna er forfatter men strever med å få skrevet noe.

Hun har slitt med synet en stund og etter et besøk hos øyelege får hun bekreftet sin mistanke om at hun har en øyesykdom. Den gjør at hun får stadig dårligere syn og kan risikere å bli blind. Hun prøver å skjule for omgivelsene at hun har disse problemene, men hun forteller det til familien og de nærmeste vennene. Forfatteren beskriver veldig godt hvordan denne sykdommen arter seg, og det viser seg at hun har denne sykdommen selv.

Hanna er usikker på sine valg i livet og om livet med Morten er det rette for henne. En jentetur til Island for å løpe maraton snur om på mye i livet til Hanna og hun blir tvunget til å ta noen vanskelige valg.

Jeg synes boka var interessant og en sterk leseropplevelse. Den forteller mye om det moderne livet og om hvilke valg mange må ta.

(KS)

Bestill boka

Boka finnes også som e-bok

Sist oppdatert: 26.04.2017

Fant du det du lette etter?