Bokomtale: Rune Berglund Steen. Mogador

Innhold

Rune Berglund Steen (f.1974) har tidligere gitt ut tre bøker og er leder for Antirasistisk senter i Oslo. Tema i bøkene hans har vært asylpolitikk og antirasisme. I «Mogador» er handlingen lagt til Marokko.

Et norsk par, Fatima har familiebakgrunn fra Marokko og er lege mens Simon er komponist, har leid en hel riad i kystbyen Essaouira. Målet for turen er at Fatima skal bli gravid og at Simon skal komponere musikk. Begge deler ser ut til å stå i stampe.

En morgen har Simon en skremmende opplevelse. Han hører lyder fra bagasjerommet på en parkert bil og klarer til slutt å bryte opp låsen. Der finner han en vettskremt gutt som tydelig har vært utsatt for vold. Simon tar ham med til politiet. Etter dette blir Simon oppsøkt av politiet og ting utvikler seg på en uventet måte. Han som reddet gutten blir nå anklaget for å være overgriperen. Som leser får man en Kafka-aktig følelse av at rollene blir snudd på hodet. Handlingen utvikler seg til en krimfortelling og Simon kommer i kontakt med noen av de mørkere sidene at det marokkanske samfunnet. Opplevelsene som paret har i Marokko har innvirkning på forholdet deres og man sitter igjen med en del spørsmål på slutten av romanen.

Boka har et noe konservativt men poetisk språk, og inneholder også fine naturskildringer.

«Mogador» passer for lesere som liker å lese om andre land og kulturer men også for dem som liker å lese om ekteskap og forhold.

(KS)

Bestill boka

Boka finnes også som e-bok.

Sist oppdatert: 27.04.2017

Fant du det du lette etter?