Bokomtale: Marianne Storberg. Eplehagen

Innhold

Er du på utkikk etter en historisk og samtidig underholdende roman, kan dette være boka for deg!

Handlinga i "Eplehagen" er lagt til vårt eget land i tida rundt 1814. Med dette viktige skjebneåret som historisk bakteppe, møter vi romanens hovedperson; Maren.

Maren er apotekerdatter fra Christiania og hun er levende interessert i botanikk, anatomi og farmasi. Som kvinne er hennes muligheter for yrkesvalg begrensede, og spesielt Marens mor er mest opptatt av å få datteren godt gift.

Maren gifter seg etter hvert med major Jørgen Wiese. Ekteskapet er kjærlighetsløst og Maren blir i tillegg tidlig enke. Nå står Maren ovenfor et veivalg i livet og hun søker og får jobb som guvernante på prestegården i Asker.

I Asker møter hun mange utfordringer. Marens hovedoppgave blir å passe og undervise prestens barn; tre døtre som mangler omsorg og som lengter etter sin mor som de ikke har hatt kontakt med på lenge.

Presten selv er svært opptatt av landbruk og planlegger å anlegge en av Norges største eplehager. Mye står på spill når den svenske kronprinsen Karl Johan ventes til prestegården. En sentral figur i arbeidet med hagen er gartneren Carl Englund, som Maren utvikler sterke følelser for.

"Eplehagen" er en roman som rommer både kjærlighet og sorg, men som også skildrer hovedpersonens håp og tro på framtida.

Forfatteren Marianne Storberg (f. 1974), som er dr. philos og underviser i historie, skildrer tidsepoken rundt 1814 på en svært levende måte. Romanen gir oss innsikt i de historiske omveltningene som preget landet vårt for 200 år siden, samtidig som den detaljert skildrer dagligliv og datidens omgangsformer.

«Eplehagen» er Marianne Storbergs andre roman. Boka "Brevet fra Betsy" ble utgitt i 2012.

(SBM)

Bestill boka

Boka finnes også som e-bok.

Sist oppdatert: 27.04.2017

Fant du det du lette etter?