Bokomtale: Mari Ulset. Slik lever vi her

Innhold

Mari Ulset er født i 1980. Hun er oppvokst på Nordmøre, og bor nå i Bergen. Ulset debuterte i 2011 med romanen «Biltur». I 2014 kom «Juni, juli, august». «Slik lever vi her» er hennes tredje roman.

Åshild er en kommunalt ansatt fysioterapeut i slutten av 30-åra. Hun er gift med Arne som jobber i oljebransjen. Sammen har de barna Joar og Emma. De fremstår som en tradisjonell og nokså typisk familie i vår tid.

Dette er den høsten oljeprisen begynner å falle, så Arne må ta et enda større ansvar på jobben. Det er også den høsten de skal avslutte husprosjektet sitt med å steinlegge gårdsplassen, og hyrer inn steinleggere fra Litauen.

Vi følger Åshild gjennom denne høsten, og vi møter et menneske som ikke evner å være til stede her og nå. Hun er opptatt av å fremstå som vellykket, og poster stadig bilder på Instagram og Facebook hvor hun viser frem hvor lykkelig familien er, og hvor fint de har det. I stedet for å være i nuet, tenker hun på hvordan hun fremstår for andre, og hun lurer på hva andre mener om dem. Åshild er fysisk til stede, men tankene er som oftest et annet sted.

Ulset tegner et skarpt portrett av en kvinne hvor evnen til refleksjon nærmest er fraværende, og hvor hennes egne behov til en hver tid settes i sentrum. Åshild tar noen overraskende valg denne grå høsten, hun setter nærmest både jobben og familielivet i fare, men Ulset lar på sitt elegante vis fortellingen ta en fiks vending. Ulset skriver i et lett og fint språk.

(AT)

Bestill boka

Boka finnes også som e-bok.

Sist oppdatert: 03.09.2021

Fant du det du lette etter?