Bokomtale: Kristine Storli Henningsen. Irma Dahl - den dedikerte begravelsesagenten

Innhold

I tillegg til seriene «Sofia på Måkøya» og «Østenfor vest» har Kristine Henningsen, f.1974, også skrevet tre romaner, dette er hennes siste som kom på Juritzen forlag i 2016.

Irma Dahl er en driftig kvinne, hun jobber i Kirkens SOS mens hun venter på å få tilbake sykepleierautorisasjonen sin. Vi får egentlig aldri vite helt hvorfor hun mistet den, men Irma er usedvanlig opptatt av døden så vi aner jo at her har hun kanskje har hatt en i overkant hjelpende hånd? Når det gjelder hjelpetelefonen tørster hun etter å få en virkelig selvmordskandidat på tråden, en som står på brua og vil hoppe! Skuffelsen er stor, det er jo alltid bare folk som vil ringe og prate!

Hun begynner som vikar i Wulff begravelsesbyrå og det må sies at for henne er det rett og slett drømmejobben! Det oppstår en del komiske situasjoner, som da hun ikke rekker å kjøre innom kjølelageret med likbilen, men må parkere den utenfor skolen på sønnens avslutning...!

Byrået får en konkurrent i begravelsesbyrået Lycke Hansen AS, men Irma skjønner snart at her er det noe muffens – hvordan kan det ha seg at Lycke Hansen AS selger så mange dyre «diamantkister», men hver gang hun treffer dem på krematoriet så er det bare simple sponkister likene deres ligger i?

Irma har en sønn og en eksmann, hun innleder et forhold til en innringer på hjelpetelefonen til Kirkens SOS og hun har et meget anstrengt forhold til sine foreldre og delvis til sin bror. Det skjer overraskende ting i boka og jeg aner vel kanskje en psykiatrisk diagnose under overflaten hos Irma, men jeg er ikke helt sikker.

(ABG)

Bestill boka

Finnes også som e-bok

 

Sist oppdatert: 25.04.2017

Fant du det du lette etter?