Bokomtale: Jens M. Johansson. Et godt liv

Innhold

Simon er gift med Kaja, og de har sønnen Leon på 11 år. Begge foreldrene til Katja er nettopp døde, og nå blir morens gamle notater, dagbøker og brev lagret på loftet, på det som også er Simons kontor. Han jobber som forfatter, og blir etter hvert nysgjerrig på de gamle dagbøkene.

Ekteskapet med Katja er ikke som før, de krangler og sårer hverandre. Kanskje kan morens historie hjelpe Simon til å forstå Katja bedre? Han legger til side sitt eget prosjekt, og går helt opp i sin svigermors etterlatte papirer.

Dette blir en historie om det som former våre liv. Det er også en fortelling om en familie gjennom tre generasjoner, fra ca. 1940 og frem til i dag. Forfatteren skriver om livet på godt og vondt. Hvorfor er det så vanskelig å leve sammen? Hva er et godt liv?

Historien krydres med mange litterære henvisninger. Et møte med Tarjei Vesaas, Rolf Jacobsens dikt, ekteskapet mellom Ted Hughes og Sylvia Plath, D.H. Lawrences roman om lady Chatterley m.fl.

Forfatteren (f. 1971) skriver godt og lett. Han er utdannet journalist, og debuterte som forfatter i 2002. Han har skrevet både noveller, romaner, essaysamlinger og dokumentarlitteratur. Familierelasjoner har vært et tema i flere av hans bøker.

(UU)

Bestill boka 

Boka finnes også som e-bok.

 

Sist oppdatert: 25.04.2017

Fant du det du lette etter?