Bokomtale: Janne S .Drangsholt: Winter i verdens rikeste land

Innhold

Denne boka er en uavhengig fortsettelse av «Ingrid Winters makeløse mismot», som kom ut i 2015. Her møter vi igjen Ingrid Winter som er gift med advokaten Bjørnar og har tre barn.

Dette er en underholdningsroman om det kaotiske livet i en norsk familie, med henting i barnehage, renovering av gammelt hus og nye naboer. Her er det mange morsomme episoder hvor man kan kjenne seg igjen fra dagliglivet. Ingrid Winter jobber som amanuensis i engelsk, noe også forfatteren gjør, så her er det en del likheter med forfatterens liv. Forfatteren harselerer en del med det byråkratiske universitetssystemet og hun har også sitt å si om de pedagogiske normene i barnehager. Forfatteren sier at hun vil si noe om den institusjonaliseringen som vi blir utsatt for i det moderne samfunn.

Ingrid Winter blir karakterisert som et katastrofeområde og blir sammenlignet med Bridget Jones. Riktig morsomt blir det når familien drar på fjelltur med den nye, selvgode nabofamilien!

Boka blir sammenlignet med NRK-serien «Side om side», som også handler om livet i familien og om forholdet til naboene. Selv har jeg ikke lest den første boka om Ingrid Winter, men jeg hadde likevel stor glede av å lese denne boka som jeg kan anbefale som en morsom, norsk underholdningsroman!

Det er allerede planer om å lage film av boka.

(KS)


Bestill boka

Boka finnes også som e-bok

Sist oppdatert: 24.04.2017

Fant du det du lette etter?