Bokomtale: Jan Kristoffer Dale. Arbeidsnever

Innhold

Forfatteren er født i 1984. Dale har tidligere medvirket i debutantantologier. Dette er hans første egne utgivelse.

I «Arbeidsnever» møter vi menn som jobber hardt, ofte ufaglærte og lavtlønte. Novellene forteller om menn som står i jobber som sliter på dem, som ikke helt får til dette med familie, som fremdeles bor i barndomshjemmet eller har omsorg for egne foreldre. Det er disse mennenes hverdagsliv «Arbeidsnever» beskriver.

Dale skriver ut i fra egen erfaring, derfor blir også språket ekte og klart. Personene i novellene blir tydelige i det de sliter med og det de gjør for å endre eget liv. Det er ikke lett når økonomien er skral og en må ta den jobben en får og finne seg i dårlige arbeidsforhold. Fordi det ikke finnes andre muligheter på et lite sted i utkanten.

Forfatteren skildrer også de spenningene som kan oppstå når de som har kjent hverandre lenge møtes og noen av dem har staket ut en ny kurs. Da blir forskjellene så tydelige.

«Arbeidsnever» gir leseren et bilde av at det finnes et klasseskille i Norge og novellene gir stemme til alle dem som gjør jobber som kanskje ikke synes så godt, men som er viktige for oss alle.

(TJ)

Bestill boka

Boka finnes også som e-bok.

 

 

Sist oppdatert: 24.04.2017

Fant du det du lette etter?