Bokomtale: Kristin Buvik Sivertsen. Trening: viljens triumf

Innhold

TreningIngrid er småbarnsmor og etter svangerskap og fødsel har hun lagt på seg mange kilo.Hun ønsker å gå ned i vekt og begynner på treningsstudio. Dette er en ukjent verden for Ingrid og vi følger henne fra hun som nybegynner snubler på tredemølla til at hun blir avhengig av å trene flere ganger i uka. Etter hvert lærer hun hva crossfit, burpees og Tabata går ut på og øvelsene blir beskrevet i detalj.

Ingrid har ikke noe nært forhold til kollegene sine og hun gruer seg ofte for lunsjpausen. Hun føler ikke hun har så mye å snakke om, og er ubekvem. Etter hvert som hun trener får hun noe å snakke med kollegene om. På hjemmebane går det ikke så bra. Mannen er misfornøyd med at hun er så mye borte, og det topper seg når hun glemmer at familien er invitert i en middag og de må avlyse fordi hun ikke rekker hjem.

På treningssenteret får Ingrid nye venner, både blant de andre som trener og blant de ansatte.Hun blir med på en helgetur med maraton, og roter det til med en av de ansatte på treningssenteret.

Forfatteren lager en vri på fortellingen ved at det i denne boka er en småbarnsmor som blir treningsnarkoman, i motsetning til at det er far som er mye borte fra familien. Boka har en åpen slutt og vi får ikke vite hvordan det går med Ingrid og familien hennes. 

Noe som er spesielt med denne boka er at det nå og da kommer kapitler om kroppsøving og trening. Noen er skrevet av pionerene innen området mens andre er skrevet av dagens treningsguruer. Denne blandingen av fiksjon og fakta synes jeg ikke fungerer så bra. Bak i boka finnes det også en liste over hvilke bøker faktakapitlene kommer fra.

Kristin Buvik Sivertsen (f.1986) debuterte i 2017 med boka Omsorg. Hun har master i litteraturvitenskap fra Københavns universitet og arbeider som universitetslektor ved Nord universitet.

(KS)

Bestill boka

Boka kan også leses i ebok-appen BookBites

 

Sist oppdatert: 30.03.2020

Fant du det du lette etter?