Bokomtale: Julie T. Stangebye: Lufte gaupene

Innhold

BokomslagDette er Julie T. Stangebyes (f.1991) debutbok. Hun har vokst opp i Kristiansand og har gått på forfatterstudiet i Bø i Telemark.

Jeg-personen bor sammen med kjæresten Viktor. De lever veldig forskjellige liv. Viktor jobber mye og lager maten når han kommer hjem, mens jeg-personen later som at hun bruker dagene på å søke jobb. I virkeligheten ligger hun på sofaen og leker med naboens katt.

Viktor har et vanskelig forhold til bakterier og vasker badet hver tredje dag. Han er veldig kontrollerende mot kjæresten, og samboerskapet deres virker ikke sunt. Jeg-personen snakker mye om Pernille, en venninne hun hadde et nært forhold til og som nå har reist utenlands. Viktor liker ikke at hun snakker så mye om venninnen.

Som mange andre bøker utgitt i de siste årene handler denne boka om ungdom som sliter med å finne mening med livet. De vet ikke hva de vil, hva slags utdannelse de skal satse på og de er ikke i jobb. Fortellingen er preget av stillstand, ønsketenkning og en manglende evne til å ta grep om livet. Selv om dette kan virke trist, finnes det innslag av humor i boka.

Boka er på 202 sider og er vel heller en lang novelle enn en roman. Den er lettlest og kan anbefales både ungdom og voksne lesere.

(KS)

Bestill boka

Boka finnes også som e-bok.

Sist oppdatert: 30.01.2018

Fant du det du lette etter?