Bokomtale: Victoria Durnak. Smilefjes. Tommel opp. Regnbue

Innhold

Omslagsbilde av Vi som levde i gårIvana ønsker å bli skuespiller men har enda ikke klart opptaksprøven på Teaterhøgskolen. Hun ønsker å søke igjen, og trenger flere erfaringer å vise til på CV-en. Nå har hun fått et litt merkelig jobbtilbud. Hun blir oppringt av Kaja, som vil at Ivana skal bruke skuespillertalentet sitt til å bli venn med elskerinnen til Kajas kjæreste, Jostein. Deretter skal Ivana bruke sine overtalelsesevner til å få Sunniva, elskerinnen, til å bryte med Jostein.

Hun starter oppdraget med å melde seg inn i samme treningsstudio som Sunniva, - Elixia på Lambertseter. Gradvis blir de kjent, men det oppstår mange forviklinger underveis.

Historien er humoristisk og jeg-personen, Ivana, har mange rare små tanker og refleksjoner. Dette er en roman om ungdom i Oslo i dag. Det er mye gjenkjennelig både i steder og miljø. Det handler om utroskap og vennskap, og mye av kommunikasjonen foregår via sosiale medier. Google er den foretrukne kilden når Ivana trenger informasjon, og leseren får diverse rare "fun-facts" om ulike tema underveis.

Kapitlene er korte, språket er enkelt og lettlest. En roman som passer godt også for ungdom.

Victoria Durnak bor i Oslo. Hun jobber både som kunstner og forfatter. Hun er født i 1989, og debuterte med diktsamlingen "Stockholm sier" i 2010. Siden da har hun gitt ut 8 bøker, både lyrikk, kortprosa og romaner. Dette er hennes fjerde roman.

(UU)

Bestill boka

Boka kan også leses i ebok-appen BookBites.

Sist oppdatert: 15.04.2020

Fant du det du lette etter?