Bokomtale: Tron Jensen. I sommervinden

Innhold

Omslagsbilde av I sommervindenHenrik er psykomotorisk fysioterapeut og er fanatisk opptatt av klassisk musikk. Han er skilt fra Mona, som er fastlege i Nord-Norge. Sammen har de to voksne sønner, Simon og Øystein.

Historien starter i den yngste sønnens bryllup, der familien samles. Henrik har et fjernt forhold til sønnene, og blir overrasket da han får invitasjon til sønnens bryllup. Han visste ikke en gang at han hadde en kjæreste.

Henrik har en stor forkjærlighet for klassisk musikk og reiser til Risør på musikkfestival. Han vil prøve å treffe igjen en lærer som han hadde da han studerte musikk. Denne mannen har stor anerkjennelse i miljøet og er musikkanmelder i en avis.

Henrik grubler mye på dette møtet, men det blir ikke som han hadde håpet.

Senere drar han til familiens sommersted i nærheten der han har invitert sønnene med partnere og ekskona , kanskje et forsøk på å få familiemedlemmene i et nærmere forhold til hverandre.

Historien avsluttes på hytta med hele familien samlet, med setningene: Han kjørte tilbake til sommerhuset, gikk utover odden. Ikke uten angst for at det skulle ha skjedd noe forferdelig mens han var borte.

Her blir det opp til hver enkelt leser å gruble på hva som kan ha skjedd.

Denne boka handler om en middelaldrende mann i livskrise. Han er ensom etter skilsmissen, og har få venner og et fjernt forhold til sønnene. Han har erotiske fantasier om pasientene sine og andre kvinner, som kjæresten til den ene sønnen. Han skriver pornografiske historier som ikke blir publisert. Han blir en representant for den mannskulturen som me too-bevegelsen protesterer mot.

På samme tid dyrker han den klassiske musikken. Han lytter til den og analyserer den. Tittelen på boka henspiller på musikkstykket "Im Sommerwind" av Anton von Webern, som han har hørt mange ganger og som også framføres i Risør.

Tron Jensen (f.1958) romandebuterte med boka "Mannen som elsket chilenere" i 1990. Siden har han utgitt flere romaner med lignende tema som i "I sommervinden".

Forfatteren er lærerutdannet og har blant annet undervist innvandrere. Han har også vært musikkanmelder i Dagens Næringsliv.

(KS)

Bestill boka

Boka kan også leses i ebok-appen BookBites.

Sist oppdatert: 23.08.2021

Fant du det du lette etter?