Bokomtale: Sunniva Vagstad. Fritt fall.

Innhold

Fritt fallElise er 19 år og har nettopp mistet den jevngamle stesøsteren sin i en basehoppulykke. Ingen visste at søsteren Bianca hadde begynt med ekstremsport. I et forsøk på å forstå drar Elise til Voss, og til fallskjermhoppermiljøet der.

Til nå har hun levd et trygt og beskyttet liv sammen med faren. De er begge i et akademisk miljø, og er mere opptatt av faglige enn fysiske utfordringer. I møtet med menneskene i fallskjermklubben blir det meste snudd på hodet, og det gir en ny innsikt i hvordan leve livet.

Det skal også vise seg at dødsfallet rommer et mysterium. Det er noe som ikke stemmer med Biancas siste basehopp. Selv om de to jentene skiltes som uvenner for to år siden, og siden ikke har snakket sammen, ringte Bianca til Elise kvelden før det siste, fatale hoppet. Elise fikk ikke tatt telefonen.

Historien veksler i tid. I tilbakeblikk fortelles det om de årene i ungdommen da jentene vokste opp som søstre og foreldrene deres bodde sammen. Både Elises far og Biancas mor bryter sammen av sorgen, og det blir vanskelig for Elise å forstå særlig farens sterke reaksjoner.

Det handler om å vokse opp og bli selvstendig, om å finne sin egen vei, om sorg og det å miste. Det handler mye om fallskjermhopping, men også om relasjoner mellom mennesker.

Språket er lett og muntlig, og dette er en roman som også passer fint for ungdom.

Sunniva Vagstad er født i Førde i 1987 og har selv bakgrunn som fallskjermhopper. Hun har derfor stor innsikt i det miljøet som skildres. Dette er hennes debutroman, og hun gir også ut en barnebok i år.

Romanen finnes som e-bok i appen BookBites.

(UU)

Bestill boka

Sist oppdatert: 16.12.2020

Fant du det du lette etter?