Bokomtale: Siri Milde Kvamme. Vidunderlege Vera

Innhold

Vidunderlege VeraVera har deltidsjobb som billettselger i den lokale svømmehallen. Hun har nettopp kommet tilbake til barndomsbygda Vrangdal etter mange år i Oslo. Nå er hun nyskilt med to barn og strever med å få endene til å møtes. Ingenting har blitt slik hun drømte om og hun har vært ganske langt nede psykisk. Hun drømmer om en jobb i kommuneadministrasjonen, der hun kan få brukt utdanningen sin innen markedsføring og merkevarebygging.

Vrangdal er en tidligere industribygd med en nedlagt fabrikk. Nå ønsker kommunen nytt liv til bygda og fabrikken.

Eksmannen Stig er i et nytt forhold og har nettopp fått et nytt barn. Da Vera ved en tilfeldighet redder livet til eksmannen, snur mye og Vera får en ny giv. Samtidig stilles det spørsmål ved om Stig ble utsatt for en ulykke eller om det var noe kriminelt.
Livet i en fiktiv liten vestlandsbygd er bygd delvis på forfatterens egne erfaringer fra oppvekst i Stanghelle.

Romanen tar opp mange sider ved det å komme tilbake som voksen, til det stedet der man vokste opp. Den skildrer også, med mye humor, sorgen over å være forsmådd, alene med to barn som også strever med å godta det nye.

Forfatteren skriver på nynorsk. Språket er muntlig og lett å lese.

Siri Milde Kvamme er en forfatter som har skrevet flere romaner tidligere. Dette er hennes fjerde roman, og hun har også skrevet kortprosa. Hun er født i 1975, og har studert litteraturvitenskap, i tillegg til forfatterstudiet i Bø og Skrivekunstakademiet i Hordaland.

Boka finnes både som e-bok og lydbok i appen BookBites.

(UU)

Bestill boka

Sist oppdatert: 13.09.2021

Fant du det du lette etter?