Bokomtale: Runa Fjellanger . På motorveiene

Innhold

BokomslagAnna og Ida setter seg i bilen og kjører på motorveier nedover Europa. De stopper sjelden, og overnatter på motell langs veien. Vi får ikke vite hvor de kjører. Ingen stedsnavn blir nevnt, bare målet for reisa: Barcelona.
De to jentene er i begynnelsen av et lesbisk forhold, og vi følger utviklingen av dette forholdet.

Anna er hovedpersonen i romanen, og vi får innblikk i hva hun tenker og føler. I barndommen reiste Anna på slike bilturer sammen med foreldrene sine, og i boka kommer minnene hennes fra disse turene. Hun husker mye fra turene i barndommen, om campingplassene de bodde på, om barn hun møtte og om forholdet mellom foreldrene.

Turen til Anna og Ida blir beskrevet som ganske monoton på det ytre plan. Det er utviklingen av forholdet deres som blir viktig. Når de kommer til Barcelona treffer Ida tilfeldig en venninne fra Norge, som hun blir veldig opptatt av. De har mye å snakke om, og Anna føler seg utenfor. Plutselig er det Ida og Silje, og ikke Ida og Anna. Anna setter seg i bilen og kjører...

Boka er skrevet som en lang strøm av beskrivelser av hva som blir gjort og tenkt, noen ganger ganske detaljert. Det kan være langt mellom punktumene, men det er desto flere komma.

Runa Fjellanger er født i 1992 og dette er hennes debutroman. Hun har blant annet gått på forfatterstudiet i Tromsø, og skrev denne romanen mens hun gikk der.

Boka passer for voksne og kanskje enda mer for ungdom.

KS

 

Bestill boka

Boka finnst også som e-bok.

Sist oppdatert: 20.07.2018

Fant du det du lette etter?