Bokomtale: Rønnaug Kleiva.Liljene på stranda

Innhold

Omslagsbilde av Liljene på strandaEi norsk kvinne reiser til Hellas der hun blir kjent med en eldre mann. Sammen reiser de til ei lita øy der mannen var internert i to år etter andre verdenskrig.

De forteller hverandre om livene sine, og mannen har fremdeles mareritt på grunn av det han opplevde på øya i ungdommen. Nå er han aktiv i opposisjonen i Hellas, og de deltar i demonstrasjoner.

Femten år seinere reiser fortelleren tilbake til Athen og oppsøker sin gamle elsker. Fortelleren opplever at alderen har satt sitt preg på mannen. Hun føler selv at alderen begynner å tynge og filosoferer over det å bli gammel. Kan vi stole på minnene våre?

Fortelleren er en person som reiser mye,ofte alene, og det resulterer i mange interessante møter. Hun innleder også forhold til noen av mennene hun treffer.

Selv om fortelleren framstår som en selvstendig og sterk person, kommer det også fram sårhet og smerte. Hun opplever at en del minner er borte som følge av elektrosjokkbehandling for depresjon.

Tema i boka er det å bli eldre, døden og de upålitelige minnene. Angsten for å glemme og for det glemte, kjærlighet og identitet er også tema i boka.

Rønnaug Kleiva , f.1951, debuterte i 1985 med diktsamlingen "Animasjon" . Siden har hun skrevet i mange sjangre både for barn og voksne. Hun har femten års erfaring som lærer og har også gått på forfatterstudiet i Bø.

Rønnaug Kleiva skriver på et knapt og presist nynorsk, og er oversatt til flere språk. Hun har også mottatt en rekke priser.

(KS)

Bestill boka

Boka kan også leses i ebok-appen BookBites.

Sist oppdatert: 15.04.2020

Fant du det du lette etter?