Bokomtale: Rønnaug Kleiva. Western Desert (noveller)

Innhold

Rønnaug Kleiva (f.1951) er utdannet lærer. Hun har også studert på forfatterstudiet i Telemark. Hun debuterte i 1985 med diktsamlingen "Animasjon". Siden har hun utgitt bøker for barn og voksne i forskjellige sjangere og er oversatt til flere språk.

Rønnaug Kleiva skriver på nynorsk og har mottatt en rekke priser og utmerkelser.
Novellesamlinga "Western Desert" består av sju noveller. Seks av de sju novellene har en mannlig fortellerstemme. Felles for novellene er at de handler om døden, sorg og melankoli. Alle novellene handler om mennesker som kommer i nærheten av spørsmål om døden på forskjellige måter. Til tross for temaet er mange av novellene preget av humor og en kjølig ironi, noe som karakteriserer Kleiva sin fortellerstil.

I novella "Enno er det berre november" ser en døende mann som bor i Beograd tilbake på livet sitt og tenker på en kvinne i Oslo som han hadde et forhold til.

I novella "Western Desert", som har gitt navn til novellesamlinga, reiser et ektepar i Afrika på egen hånd. Nå er de i Egypt og diskuterer hvor de skal reise videre. De har ingen ting å reise hjem til, for sønnen deres omkom på Utøya. "Eg teiknar mor mi" handler om en datter som sitter ved moras dødsleie og tegner henne samtidig som hun tenker tilbake på mora sitt liv.

Rønnaug Kleiva skriver et lett og godt nynorsk og det var en fryd å lese denne novellesamlinga.

(KS)

Bestill boka

Boka finnes også som e-bok.

Sist oppdatert: 13.09.2021

Fant du det du lette etter?