Bokomtale: Pia Edvardsen. Vi var aldri brødre

Innhold

Vi møter den unge hovedpersonen på veg nordover. Farmoren ligger for døden. Nå skal hun sitte ved hennes dødsleie sammen med faren sin.

Både reisen nordover og farmorens død fører til tanker om det som har vært. Hun kommer tilbake til barndommens sommerhus og et ferielandskap fullt av minner. Det åpner opp for en reise tilbake til hovedpersonens egen oppvekst, i en familie med mor, far og en lillesøster. Nå er foreldrene skilt.

Farmorens dødsleie er nydelig skildret, det er nært og varmt og gjenkjennbart for den som har vært gjennom det samme. Far og datter står hverandre nær i dette. Til begravelsen kommer også mor og søster nordover. Romanen skildrer en barndom med et tett søsterforhold. Storesøsteren føler stort ansvar for sin 6 år yngre søster. "Alt jeg gjorde, gjorde jeg sammen med henne." Nå er ikke nærheten der lenger. Tittelen på boka speiler hovedpersonens mistanke om at faren alltid har ønsket seg en sønn.

Dette er en kort liten roman - om familier og om å miste nærheten til dem man er glad i. Boka er lettlest, sår og vakker.

Forfatteren Pia Edvardsen er født i 1987. Hun har master i nordisk litteratur. Denne romanen er hennes skjønnlitterære debut.

(UU)

Bestill boka

Boka finnes også som e-bok.

Sist oppdatert: 16.08.2017

Fant du det du lette etter?