Bokomtale: Per Schreiner. Beistet

Innhold

BeistetPer Schreiner (f. 1965) har skrevet flere manus, en novellesamling og tre romaner. Han har også mottatt Ibsenprisen i 2004 og Amandaprisen i 2006.

I boka "Beistet" blir vi kjent med Knut, gift med Silje. De har datteren Marit og Knut har en solid jobb i et reklamebyrå. En dag Knut er ute på løpetur i skogen kjører han på noe på veien hjem, stopper bilen og går ut for å ta en titt. Noe sitter fast under bilen hans og da han strekker hånden frem for å hjelpe dyret løs så biter det ham i hånden før det stikker av og forsvinner, han rekker aldri å se hva slags dyr det er.

Etter dette begynner Knut å forandre seg. Såret på hånden gror etter hvert, men kroppen hans endrer seg, han får kraftigere hårvekst, øynene flytter seg mer ut mot sidene og han får så store muskler at klærne blir for små. Stemmen blir borte, han klarer bare å grynte og han får mer og mer smaken på rått kjøtt.

Samtidig er det ingen i familien, dem han jobber sammen med eller legen hans som ser disse endringene og Knut trekker seg lengre og lengre unna.

Boken er en liten vekker i forhold til vårt, kanskje mer og mer upersonlige samfunn, at vi tar mer vare på materielle ting (vaktgruppa som dannes i nabolaget for å ta dem som bedriver hærverk om natten) og at vi bryr oss mindre om mellommenneskelige ting, selv om Silje riktignok får med seg Knut til samlivsterapeut.

Boken er liten, bare 87 sider, og lettlest og gir grunn til litt ettertanke om vårt samfunn i dag.

(ABG)

Bestill boka

Boka kan også leses i ebok-appen BookBites.

 

Sist oppdatert: 20.08.2021

Fant du det du lette etter?