Bokomtale: Ola Innset: Firenze

Innhold

Omslagsbilde av FirenzeDette er den andre romanen fra Ola Innset (f.1985). Tross sin unge alder har han rukket mye. I tillegg til å ha utgitt til sammen tre bøker, har han en solid akademisk bakgrunn med doktorgrad fra Firenze. Han er også musiker i flere band, og politisk aktiv.

Romanen "Firenze" består av ti forskjellige fortellinger som har byen Firenze som ramme. Vi blir presentert for ti personer som enten bor eller oppholder seg i Firenze et varmt sommerdøgn, og boka handler om Firenze gjennom disse personene.

Den første er Ole-Morten, som er norsk og blir fortelleren i boka. Etter hvert blir vi kjent med Kolo, en afrikansk gateselger, Mario, en frisør som bor og jobber i Firenze, Niu, en japansk turist, Sara, som er bussjåfør og flere andre, Elva Arno, som renner gjennom Firenze, har også fått et eget kapittel.

Gjennom alle disse personenes fortellinger blir vi kjent med mange menneskeskjebner. Det skjer flere møter mellom de forskjellige personene, som for eksempel når Ole-Morten betaler for mat til Kolo.

Selv om dette ikke er en reisehåndbok kan man godt kjenne seg igjen i byen og lese om berømte steder som turister besøker. Vi blir også tatt med til bakgatene, der Mario har sin frisørsalong.

Boka viser at mennesker er forskjellige og forstår og opplever verden på ulike måter, men vi er alle mennesker og har noe felles i det.

Med boka presenterer forfatteren diskusjoner om sosiale forskjeller, arbeidsledighet og samfunnets strukturer.

Boka passer både for dem som har vært i Firenze og de som ønsker å reise dit!

(KS)

Bestill boka

Sist oppdatert: 03.01.2019

Fant du det du lette etter?