Bokomtale: Monica Bjermeland. 63 måtar å elske deg på

Innhold

Omslagsbilde av 63 måtar å elske deg påDa Gabrielle var ti år, fikk hun vite at hun hadde vokst opp med en stefar. Mora fortalte henne at hennes biologiske far var fra Tyrkia og bodde ikke så langt unna dem.

Det er først fem år senere, når mora dør, at Gabrielle prøver å få kontakt med sin tyrkiske far. Men faren er travelt opptatt med kone og fire sønner og har ikke så mye tid til henne.

Som voksen og i en livskrise tar hun med seg sin fire år gamle datter og reiser til Tyrkia. Hun ønsker å bli kjent med faren og finne ut hvem hun egentlig er og hva hun kommer fra.Helt siden hun var ti og fikk vite om sin biologiske far har hun vært usikker på dette. Hun ønsker også for sin datters skyld å finne ut av sin bakgrunn.

Hun reiser til den tyrkiske landsbyen nær grensa til Syria der faren kommer fra. Her treffer hun storfamilien sin som er på ferie fra Norge. Faren har flyttet fra Norge og bor nå i Tyrkia. Far og datter snakker sammen, men det skjer ikke noen direkte forsoning. Gabrielle har vokst opp med mormorens fortellinger om at faren sjelden kom for å besøke henne i barndommen. Nå får hun høre av faren at han ville besøke henne, men ble avvist av familien til mora.

Tema i denne boka er kulturkollisjoner, svik, familiehemmeligheter og kriser på flere plan. Hovedtema er behovet for tilhørighet.

Dette er Monica Bjermelands (f.1975) skjønnlitterære debut. Tidligere har hun skrevet om innvandring fra Tyrkia. Hun har selv en tyrkisk far, og baserer mye av boka på egne erfaringer selv om dette ikke er en selvbiografisk roman.

Hun er ansatt ved HL-senteret (Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter) i Oslo.

(KS)

Bestill boka

Boka kan også leses i ebok-appen BookBites.

Sist oppdatert: 23.01.2020

Fant du det du lette etter?