Bokomtale: Michael Rindahl. Gammelgresset

Innhold

Omslagsbilde av GammelgressetEdvin er 62 år gammel. Han er ungkar og en skikkelig einstøing. Tidligere jobbet han som postbud på øya. Denne øya er nå helt fraflyttet. Der er det bare ferie- og hyttefolk nå. Kommunen har skaffet han en ny bolig på fastlandet, men Edvin finner seg ikke til rette. Han har ikke mange han bryr seg om, går mest for seg sjøl og tenker. Minner fra barndom og oppvekst på øya blandes med underfundige betraktninger og fine naturskildringer.

Søsteren Ellinor er enke og bor alene. Når hun trenger hjelp til potetopptaking, stiller Edvin opp. Han har en drøm om å kunne flytte til søsteren. Da kan de bare "...drive på med sitt og likevel ha den andre der". Men Ellinor sier nei.

Han har også vennen Jakob. De spiller sjakk sammen, og Jakob stiller alltid opp når Edvin trenger hjelp.

I redsel for ikke å passe inn, ikke å kunne snakke med andre folk, rømmer han til skogs for å slippe å bli med på søsterens 70-årsdag. Han blir borte i flere dager. Han vandrer rundt i fjellet, og til sist stjeler han en glissen båt og legger ut på sjøen. Forkommen blir han tatt vare på av ukjente til Jakob kommer og henter han.

Romanen slutter åpent, men med et håp.

Handlingen foregår i Vesterålen, den er langsomt fortalt, med mye humor. Tema i romanen er fraflytting, fremmedgjøring og ensomhet.

Michael Rindahl er debutant og har gått Forfatterstudiet i Tromsø. Han er født i 1991, og kommer fra Vesterålen.

(UU)

Bestill boka

Boka kan også leses i ebok-appen BookBites.

Sist oppdatert: 15.04.2020

Fant du det du lette etter?