Bokomtale: Martine Johansen. Lykkelige mennesker har ikke bikkje

Innhold

OmslagsbildeRomanen med den noe provoserende tittelen er Martine Johansens andre bok. Hun debuterte med boka Hvite jenter kan ikke synge blues i 2015.

Thomas og Johanne er samboere og bor i Oslo. På 30-årsdagen til Johanne sier Thomas at han vil ut av forholdet og ber Johanne flytte ut. Dette kommer overraskende på Johanne og hun nekter å flytte.

Forholdet deres har hele tiden vært komplisert. Noe av grunnen er at Johanne var kjæreste med June før Thomas og hun er ikke helt ferdig med henne. Thomas er sjalu på June og fortiden til Johanne.

Thomas har fullført en master på universitet og jobber i en bokhandel. Johanne har også studert, men uten å fullføre noe. Hun jobber på en kafé og vet ikke helt hva hun vil og lever et mer rotete liv enn Thomas.

Når Thomas sier at Johanne må flytte ut går hun inn i en krise.. Hun har ikke økonomi til å kjøpe leilighet. Så hva gjør man da? Jo, man kjøper et telt og setter det opp i stua ! En periode lever de side om side i leiligheten og Thomas er mye borte.

Tema for denne romanen er samlivsbrudd. Hva skjer når den ene vil ut av et forhold og den andre ikke?

Martine Johansen (f. 1999) er medredaktør i tidsskriftet MELK og holder kurs i slampoesi. Hun er også en aktiv slampoet.

(KS)

Bestill boka

Sist oppdatert: 29.08.2018

Fant du det du lette etter?