Bokomtale: Kjetil Nordengen. Kaptein på egen skute

Innhold

Kaptein på egen skuteAndor Leine bor i Oslo og jobber som byråkrat i en avdeling i NHO. Han er en svært alminnelig mann som lever et hverdagslig liv. Andor er godt likt på jobben og har nettopp blitt forfremmet, men selv er han ikke så fornøyd med tilværelsen. Han drømmer om noe annet og mer spennende. Han fantaserer om å si opp jobben og leve et fritt liv.

Etter å ha blitt intervjuet på bedriftens intranett, dukker plutselig bildet av han opp på en moteblogg, som representant for den nye motetrenden normcore. En kulturell trend hvor målet er å blande seg inn i mengden ved å ha en stil og bruke klær helt uten individuelle særtrekk.
Deretter intervjues han i VG, der han blir fremstilt som en helt annen person enn den han selv mener at han er. Populariteten hans øker, men gradvis mister han styringen over den offentlige fremstillingen av hvem han egentlig er. Han blir kjent med et nytt miljø via den unge frilansfotografen Mina, og får nye venner som lever et helt annet liv enn han selv. Samtidig får han stadig nye utfordringer i jobben.

Boka er humoristisk og lettlest. Den handler om identitet og tilhørighet, om hvordan vi påvirkes i våre valg. Det er mye som er lett å kjenne seg igjen i. De fleste ønsker vel å være vanlige og høre til, samtidig som man kan drømme om å skille seg ut og være spesiell.

Kjetil Nordengen er født i 1981 og oppvokst på Toten. Han er utdannet elektriker og sosiolog, og har jobbet som musiker. Han har også tatt forfatterstudiet i Bø. Dette er hans debutroman.

Romanen finnes også som e-bok i appen BookBites.

(UU)

Bestill boka

 

 

Sist oppdatert: 29.01.2021

Fant du det du lette etter?