Bokomtale: Kjersti Rorgemoen. Eit praktisk menneske.

Innhold

Eit praktisk menneskeLiv har nettopp kjøpt seg et avsidesliggende og falleferdig gammelt småbruk. Det har stått ubebodd siden 1980-tallet, og mangler både vei, vann og strøm. Hun er opptatt av å ta vare på det gamle, og ønsker et liv der hun kan jobbe fysisk hardt og være nær naturen. I jobben som museumskonsulent på et bygdetun er jobben hennes stort sett å skrive søknader om støtte til ulike formidlingstiltak, og hun er lei av å bare måtte bruke ord. Kjæresten Svein derimot er fornøyd med det livet han har. Han jobber som fysioterapeut og bor i bygdas nye byggefelt. Han deler ikke Livs entusiasme for et liv "der ingen skulle tru at nokon kunne bu".

En gruppe norskamerikanere på leting etter sine røtter i gamlelandet tar kontakt, og Liv er med og planlegger et opplegg for dem. Amerikanerne kommer akkurat i tide til den storstilte jonsokfeiringa på bygdetunet.

Men det er ikke alt som går helt som planlagt for Liv, hverken privat eller i jobbsammenheng.
Dette er en historie med mye humor og ironi. Tematikken er aktuell, - drømmen om å leve landlig og i pakt med naturen (inspirert av ulike tv-serier) er noe som mange kan kjenne seg igjen i. Og sommerens utstillings-tema på museet er gjengroing av kulturlandskapet.

Romanen er språklig fortettet og forfatteren skriver rytmisk og ganske knapt. Boka er lett å lese, med mye handling på få sider.

Rorgemoen er født i 1982 og bor i Tokke i Telemark. Dette er er hennes tredje bok. Hun har master i nordisk litteratur og har studert ved Skrivekunstakademiet. Forfatteren har allerede mottatt flere priser for sitt forfatterskap.

Romanen finnes også tilgjengelig som e-bok i appen BookBites.

(UU)

Bestill boka

Sist oppdatert: 30.10.2020

Fant du det du lette etter?