Bokomtale: Kjersti Halvorsen. Ida tar ansvar

Innhold

Ida tar ansvarIda studerer psykologi på Blindern og flytter inn på hybel på Kringsjå studentby. Hun er en engstelig person og er plaget av katastrofetanker om terror, skoleskytinger, 11.september og 22.juli. Ida ser for seg Oslo og spesielt Blindern som et terrormål.

På Blindern treffer hun Aksel, en "sint ung mann" som skal ta opp fag for å komme inn på medisinstudiet. Aksel spør om Ida kan hjelpe han med faget norsk litteratur og gradvis lar hun seg overtale til det. Etter hvert blir hun kjent med andre studenter og blir en del av studentmiljøet.

Når hun blir mer kjent med Aksel og oppdager hvilke nettfora han er inne på blir hun mer og mer sikker på at han er en ensom ulv som vil begå forferdelige ting. Hun får også se et våpen som han har hjemme. I barndommen måtte Ida ta mye hensyn til andre og hun har blitt opptatt av å ta ansvar slik at andre har det bra. Hun blir overbevist om at det er hennes oppgave å forhindre at Aksel begår terrorhandlinger.

Dette er en bok som har en dyster grunntone og handler om psykisk helse hos ungdom , om angst og redsel for katastrofer, og om å finne sin plass i verden. På samme tid er det mye humor i boka og forfatteren bruker et lett og godt språk.

Boka er Kjersti Halvorsen (f.1993) sin debut. Hun har gått på forfatterstudiet i Bø i Telemark og studerer psykologi.

(KS)

Bestill boka

Boka kan også leses i ebok-appen BookBites.

 

Sist oppdatert: 28.04.2020

Fant du det du lette etter?