Bokomtale: Kjersti Anfinnsen. De siste kjærtegn

Innhold

Omslagsbilde av De siste kjærtegnDen pensjonerte hjertekirurgen Birgitte Solheim sitter i leiligheten i Paris og tenker på livet sitt. Hun er norsk og har arbeidet både i USA og Frankrike.

Nå er hun så gammel at de fleste av hennes venner og bekjente er borte. Hun har kontakt med den yngre søstra si i Norge via Skype. Søstra vil at hun skal flytte tilbake til Norge, men Birgitte vil være der hun er.

Hun lever et ganske ensomt liv, for hun har valgt bort familielivet til fordel for karrieren. Hun har vært en foregangskvinne innen faget sitt, og får stadig invitasjoner fra universitetet i New York der hun jobbet. Men Birgitte reiser ingen steder lenger, hun holder seg i nabolaget sitt i Paris.

Der sitter hun i leiligheten og følger med på det som skjer. Hun har et godt forhold til Colin som driver restauranten "Chez Colin" og synes det er trist når han dør og en annen virksomhet starter i lokalene til spisestedet.

Birgitte tenker også på de mange menn hun har hatt et forhold til, og er åpen for at hun fremdeles kan finne kjærligheten.

Boka handler om det å bli gammel og de utfordringene det kan medføre. Jeg synes likevel at boka har en optimistisk avslutning med litt humor, noe som gjør den til en fin leseopplevelse.

Boka består av korte tekster , noen ganger på bare en side , og hvert kapittel har en tittel. Den er lettlest med sine 143 sider, og jeg tror at mange vil ha glede av å lese den.

Kjersti Anfinnsen (f. 1975) arbeider som tannlege og debuterte med boka "Det var grønt" i 2012.

(KS)

Bestill boka

Boka kan også leses i ebok-appen BookBites.

Sist oppdatert: 15.04.2020

Fant du det du lette etter?