Bokomtale: Kathrine Nedrejord. Forvandlinga

Innhold

Omslagsbilde av ForvandlingaKathrine Nedrejord (f.1987) debuterte i 2010 med boka "Transitt" .Siden har hun utgitt flere bøker for både voksne og barn. Nå arbeider hun også som husdramatiker på Nationaltheatret.

K. er en ung norsk forfatter som bor i Paris. En sen kveld på vei hjem blir hun overfalt og voldtatt rett utenfor leiligheten sin. Hun mister både mobil og husnøkkel. Etter en stund ringer hun på hos en nabo og får hjelp til å kontakte låsesmed for å komme inn i leiligheten.

Hun vil helst ikke anmelde voldtekten, men blir overtalt av venner til å gjøre det. Møtet med det franske byråkratiet blir en lang og byråkratisk prosess, men hun innser at det var riktig å anmelde saken.

Etter en stund klarer hun ikke å bo i leiligheten og reiser hjem til familien i Norge. Et par måneder senere er hun tilbake i Paris og flytter til en leilighet i en annen del av byen.

Ved hjelp av familien i Norge og venner i Paris får hun bearbeidet den traumatiske opplevelsen. Hun føler at "gamle K." er borte, men nå er hun "den nye K." Selv om hun har kommet seg videre etter voldtekten, merker hun at hun er blitt reddere i situasjoner som sikkerhetssjekken på flyplassen.

Dette er en selvbiografisk roman der forfatteren bruker sine egne opplevelser fra da hun ble overfallsvoldtatt i Paris i 2017. Som forfatter brukte hun skriving som terapi. Dette gjør at historien blir en troverdig og sterk leseopplevelse om hva en voldtekt kan føre til av traumer og angst og at man kan gå videre etter en slik opplevelse.

Anbefales til både unge og eldre lesere.

(KS)

Bestill boka

Sist oppdatert: 16.01.2019

Fant du det du lette etter?