Bokomtale: Janne-Camilla Lyster. Mørke dyr

Innhold

Omslagsbilde av Mørke dyrTre barndomsvenner reiser på interrail-tur i Europa. Fortelleren, Karin og Viktor har vokst opp på et mindre sted på Østlandet. De har til felles at de skiller seg ut fra flertallet av de som vokser opp der. De ønsker å reise ut, ta utdannelse, se andre steder. Karin og fortelleren var venninner og i romanen får vi mange tilbakeblikk på barndommen og det de opplevde sammen.

I en liten italiensk by kommer ikke Karin når toget skal gå. De to andre leter etter henne, men reiser etter hvert hjem. Forsvinningen til Karin får innvirkning på vennskapet mellom Viktor og fortelleren, men etter hvert blir alt fjernere og de reiser til Oslo og tar utdannelse.

Som danser får fortelleren engasjement rundt om i Europa. Hun reiser til Sveits, Frankrike og Tyskland. Kontakten med Viktor er sporadisk, de treffes noen ganger på hjemstedet om sommeren.De snakker ikke så mye om hva som hendte med Karin.

Fortelleren har en rastløs livsstil. Hun flytter fra land til land og treffer også flere menn. Kanskje er det et forsøk på å komme vekk fra fortiden og samtidig nærmere livet?

Tema i romanen er: sorg, tap, hva skjer med de som er igjen når et menneske forsvinner?

(KS)

Bestill boka

Sist oppdatert: 13.12.2018

Fant du det du lette etter?