Bokomtale: Jan Christopher Næss. Han ville ikke bare forsvinne

Innhold

Han ville ikke bare forsvinne“Han ville ikke bare forsvinne” er den åttende boken Jan Chr. Næss (f. 1964) har skrevet for voksne, han har også skrevet en god del bøker for barn og ungdom.

I “Han ville ikke bare forsvinne” møter vi Magnus og Eva, de har vært sammen i mange år. De er barnløse fordi Magnus er steril og han har aldri tenkt mer over dette, Eva har jo aldri snakket om at hun ønsket seg barn, det er bare sånn.

Magnus har en kompis, Gakk, eller Georg Andreas og de har hengt sammen siden studietiden og klatrer sammen. Det er en del klatring og geologi i boka, men ikke så mye at det forstyrrer for handlingen ellers. Gakk har en sønn som er oppkalt etter ham selv, han kalles Junior og Magnus er selvfølgelig fadder for Junior. Da Junior var liten hadde Magnus spøkt med at det er bare en d som skiller fadder fra fader, men plutselig har tiden gått og Junior har blitt voksen og fått en ansiktstatovering som Gakk virkelig sliter med.

En dag får Magnus en melding på Messenger fra en som heter Max Myrlid. Hans mor het Leah, den Leah som Magnus hadde en natt sammen med i 1989. Etter den natten fikk han dryppert, eller gonore, og ble steril. Nå ser det ut som han ble steril og far på samme natt. Det må man kunne kalle ironi!

Vi blir tatt med gjennom Magnus’ følelser omkring det å bli far til en voksen sønn og delvis gjennom Evas forhold til Max, noe som viser seg å være ikke så helt enkelt. En fin liten bok, lettlest med et greit og flytende språk - vel verdt å bruke 2-3 timer på.

(ABG)

Bestill boka

Boka kan også leses i Boka kan også leses i ebok-appen BookBites.

Sist oppdatert: 15.04.2020

Fant du det du lette etter?