Bokomtale: Ingrid Tørresvold. Hilsen Ruth

Innhold

Hilsen RuthRuth er 39 år og har enda ikke drevet det til noe her i livet. Hun jobber som deltidsansatt i en liten kaffebar. Det er en ekstrem hetebølge i landet, noe som fører med seg ukontrollerbare branner, tørke og vannmangel. De som har råd og anledning til det flykter nordover dit sommerværet er behagelig.

Sjefen hennes reiser også nordover, og overlater ansvaret for kaffebaren til Ruth og kollegaen Sofie. Driften går dårlig, for det er ingen som ønsker varm drikke nå. De få som kommer innom ønsker bare et glass vann.

Ruth har sosial angst og har ofte vanskelig for å kommunisere med andre. Søsteren hennes er psykolog. Hun gir stadig Ruth nye diagnoser og sammenligner henne både med pinnsvin og struts. Søsteren og familien har også flyktet nordover. Nå vil de gjerne at Ruth skal følge etter. Men hun opplever at unntakstilstanden de befinner seg i gjør at det blir et større samhold, og plutselig føler hun seg nyttig for noen andre. Hun vil fortsatt bli igjen i byen. Det nye fellesskapet byr likevel på problemer fordi Ruth tyr til løgner for å gjøre seg interessant.

Historien har mange komiske innslag, men det er også en hjerteskjærende roman om ensomhet og utenforskap. Vi kan finne mange paralleller til den situasjonen landet vårt står i nå, med restriksjoner og isolasjon.

Språket er nøkternt og romanen har en åpen slutt.

Forfatteren Ingrid Tørresvold er fra Trondheim. Hun er født i 1992. Tørresvold har mastergrad i nordisk litteratur og har tatt forfatterstudiet i Bø. Dette er hennes debutroman.

Romanen finnes også i e-bokappen BookBites, både som e-bok og lydbok.

(UU)

Bestill boka

 

 

 

Sist oppdatert: 19.08.2020

Fant du det du lette etter?