Bokomtale: Ingrid Melfald Hafredal. Harehjerte

Innhold

OmslagsbildeInstitusjonen, der handlingen foregår i denne romanen, er en ungdomspsykiatrisk bolig. Vi møter noen av ungdommene som bor på institusjonen i kortere eller lengre tid, og flere av de ansatte. Dette er en kollektivroman med mange fortellerstemmer, og i korte kapitler blir vi kjent med noen av dem. Det er blant annet June, som ser sult som farger, Pål, som er skadet etter hopp fra en bru og Ida, som skader seg selv.

Noen kapitler består av pasientsamtaler på psykiateren Ørjans kontor. Miljøterapeut Anna og Solveig, som er sykepleier, er andre av de ansatte. Vi får små innblikk i hverdagslivet til den enkelte. Ørjan, Anna og Solveig følger vi også hjem i det private. Særlig Anna har problemer med å koble ut og ikke involvere seg for mye, noe som fører til vanskeligheter for henne selv etter hvert.

Tittelen "Harehjerte" kan bety frykt eller angst. Det er også et ord som brukes om hjerterytmeforstyrrelser.

Forfatteren skriver med innsikt og respekt. Kapitlene er korte og romanen er lettlest med god typografi. Romanen kan passe godt for ungdom. Den tar opp tema som er svært aktuelle, blant annet spiseforstyrrelser, selvskading, og spillavhengighet. Det er også en roman om ensomhet.

Ingrid Melfald Hafredal er fra Porsgrunn, født i 1981. Dette er hennes andre roman. Hun debuterte med "Omveier" i 2013.

(UU)

Bestill boka

Romanen finnes også som e-bok.

Sist oppdatert: 20.03.2018

Fant du det du lette etter?