Bokomtale: Heidi Linde. Talte dager

Innhold

Omslagsbilde av Talte dagerHeidi Linde (f. 1973) debuterte i 1998 med barneboka "Myggstikk" og har siden skrevet flere bøker for barn som er oversatt til flere språk. I 2002 kom hennes første roman for voksne, "Under bordet". Hun har gitt ut mange bøker for voksne, som "Agnes i senga", "Juggel", Nu jävlar" og "Norsk sokkel". Linde har utdanning som manusforfatter fra filmskolen på Lillehammer.

"Talte dager" foregår i ei bygd i Sogn. Her møter vi mange forskjellige mennesker. Det er mange fortellerstemmer og etter hvert viser det seg at flere av personene vi møter har med hverandre å gjøre. Noen er i slekt mens andre kjenner hverandre av andre grunner, slik det ofte er i småbyer og bygder.

De første vi møter i boka er Liv Karin og tenåringsdattera Kaja. Det oppstår en krangel mellom dem før Kaja fyker ut av døra. Allerede her får vi vite at noe dramatisk kommer til å skje, og dette gjør at man drives videre i handlingen for å få vite hva dette er.

Etter hvert blir vi kjent med flere personer. Det er den unge legen Jonas som prøver å komme seg videre etter en fatal feilvurdering, Ivan som sitter i fengsel og studenten Ingeborg som forsker på innsattes tilværelse bak murene.

Det er mange personer og fortellinger å holde orden på, men etter hvert blir det en sammenheng. Heidi Lindes romaner handler mye om hverdagslige konflikter og småby- og bygdeliv. Hun blir ofte omtalt som en feelgood-forfatter og jeg tror at mange vil ha glede av å lese denne romanen. Selv fikk jeg lyst til å lese noen av de andre bøkene hennes.

(KS)

Bestill boka

Boka finnes også som lydbok og e-bok.

Sist oppdatert: 27.09.2021

Fant du det du lette etter?