Bokomtale: Frank Tønnesen. Vi kan ikke ta med oss alt dette hjem

Innhold

Omslagsbilde av Vi kan ikke ta med oss alt dette hjemDette er en kollektivroman, en bygdeskildring fra et lite sted på sørvestlandet. Vi møter blant annet onkel Erik som kjører moped rundt omkring i bygda, og som aldri tar av seg hjelmen. Trond Egil har alltid vært en samler, - nå er det fajanse som er det store. Tormod synes ikke det er nødvendig å betale for juletrærne. Han har ulike måter han fikser det på. Greta er glad i å bake. Hun gir alltid bort julekaker til naboene. Men krumkakene er ikke helt som de skal.

Romanen består av en samling korte og lengre tekster. Forfatteren skriver om hverdagsmennesker og de små ting i livet. I de enkelte kapitlene møter vi ulike hovedpersoner, og blir presentert for noen av deres problemer og utfordringer i det daglige.

Enkelte av karakterene går igjen i flere av kapitlene. Hunden Maiko, som stikker av fra eierne sine tidlig i romanen, blir blant annet en gjennomgangsfigur.

Romanen er humoristisk og underfundig. Men det er også kapittel som er preget av angst og ensomhet. Forfatteren veksler mellom komiske episoder og vondere, mer alvorlige tema. Dette er en bok som fint kan egne seg til høytlesing, eller leses som en novellesamling.

Frank Tønnesen debuterer som forfatter med denne romanen. Han er bedre kjent som visesangeren, gitaristen og låtskriveren Tønes. Som visesanger har han mottatt flere priser for både tekstskriving og visesang, bl. a. Spellemannsprisen, Prøysenprisen og Dialektprisen. I sangtekstene bruker han dialekt, mens romanen er skrevet på bokmål.

(UU)

Bestill boka

Sist oppdatert: 10.01.2019

Fant du det du lette etter?