Bokomtale: Edgar Burås. Du og jeg, Alfred

Innhold

Du og jeg, Alfred“Alfred, lukk opp” roper Elias.  Men Alfred svarer ikke med det samme.  Etter hvert knitrer det i døra, det klikker i låsene og Alfreds stemme kommer over callingen:  “Selvfølgelig er jeg her”.

Dette er en framtidsfabel. Elias bor i et hus styrt av kunstig intelligens. Huset heter Alfred.  Alfred begynner å bli gammel og slitt, men er fremdeles fylt av en rekke tekniske finesser. Naturen er ødelagt av forurensing og man må helst bruke vernedrakt utendørs. Roboter har tatt over mange av funksjonene i samfunnet, og forholdet mellom dem og menneskene er temmelig konfliktfylt. 

Elias er født i 2030 og er nå 104 år. Menneskene lever mye lenger på grunn av at nesten alt i kroppen kan byttes ut med nye deler. Han har en bakgrunn som kriminell, og har levd lenge på flukt fra sin kriminelle fortid. Så en dag oppdager Alfred at det er noen ukjente fotspor utenfor huset.

Romanens tittel speiler en kjent replikk fra Astrid Lindgrens bok Emil fra Lønneberget. Sitatet “Du och jag, Alfred” sier noe om vennskap og samhørighet.

Forfatteren skriver i en språklig nøktern stil som er lett å lese. Historien er underholdene og overraskende med en ganske åpen slutt.

Edgar Burås er et psevdonym. Dette er den tredje boken utgitt av psevdonymet.

(UU)

Bestill boka

Boka kan også leses i ebok-appen BookBites

 

Sist oppdatert: 02.10.2020

Fant du det du lette etter?