Bokomtale: Benedikte Meyer Kroneberg. Ikke bli borte

Innhold

Ikke-bli-borteFamilien på fire flytter til London for en periode. Mor Vibeke er psykolog og har fått forskningsopphold, mens far Torbjørn er politi og skal jobbe på den norske ambassaden. Ella på tretten år skal gå på en engelsk skole, mens den yngre broren Leo skal gå på den norske skolen. De har også en au pair fra Øst-Europa i huset.

Vi følger familien i deres dagligliv i utkanten av London. Historien veksler mellom livet i London og tilbakeblikk på Ellas oppvekst. Hun gjør det bra på skolen og foreldrene mener at hun trenger ekstra utfordringer på skolen, noe lærerne ikke er enig i. Hun blir mobbet og holdt utenfor av klassevenninnene opp gjennom hele skoletida. Foreldrene og spesielt Vibeke bekymrer seg mye for Ella og håper at hun får en ny start på skolen i London. Men det samme gjentar seg der også. Hun blir gående ensom og klarer ikke å få venner.

En dag får Vibeke en telefon fra skolen til Ella: Ella har ikke kommet tilbake etter lunsjpausen.Vi følger Vibeke og familien denne dagen i letingen etter Ella. Hvem snakket hun med, har hun kranglet med noen, hva sa Vibeke til henne denne morgenen, hvem har hun møtt. Vibeke har tusen spørsmål i hodet, mens Torbjørn tar det litt mer med ro.

Spenningen bygger seg opp som i en kriminalroman og man må bare finne ut hvordan dette dramaet ender.

Samtidig med at dette er en bok med mye spenning er det også en bok om en mors bekymringer for en datter som faller utenfor og blir mobbet. Som psykolog vet hun mye om dette, men det er likevel vanskelig for Vibeke å hjelpe sin datter.

Benedicte Meyer Kroneberg (f.1972) debuterte i 2010, og dette er hennes sjuende bok. Hun arbeider som lærer.

(KS) 

Bestill boka

Boka kan også leses i ebok-appen BookBites.

 

 

Sist oppdatert: 15.05.2020

Fant du det du lette etter?