Bokomtale: Bår Stenvik. Informasjonen

Innhold

Omslagsbilde av InformasjonenSven er ekspert på kroppsspråk og sosial intelligens, og får tilbud om å bidra til et nytt, banebrytende prosjekt som bruker datalæring til å skape en kunstig intelligens med tilnærmet menneskelige følelser. Nysgjerrig på prosjektet, og med håp om at maskinens beregninger kan hjelpe ham å perfeksjonere sitt eget kroppsspråk, takker Sven ja. Samtidig bryter Svens forhold til kjæresten Nora sammen.

Informasjonen er Bår Stenviks (f. 1976)  første roman, men han har skrevet flere sakprosabøker, blant annet Å bli en annen, om profesjonelle skuespilleres arbeid. Og Stenviks ekspertise på skuespill, kroppsspråk og mimikk er merkbar i Informasjonen, til og med i den grad at den kanskje mest kan anbefales til lesere som har en spesiell interesse for disse temaene. For andre kan kanskje oppbyggingen og detaljene om Svens jobb være i lengste laget.

Men boka beskriver også et kjærlighetsforhold med stor troverdighet, fra den første attraksjonen til sammenbruddet. Og den svært nære fremtiden boka er lagt til er hintet til med subtile, troverdige detaljer mer enn lange beskrivelser. Det er med andre ord hverken en science fiction eller en romanse, men et (ekstra-) menneskelig drama med trekk fra begge disse sjangrene. Boka er også bygd opp på en spennende måte med frampek, tilbakeblikk og en stadig mer upålitelig forteller.

(AEB)

Bestill boka

Sist oppdatert: 03.06.2019

Fant du det du lette etter?