Bokomtale: Arne Borg. Nyheter ved midnatt

Innhold

Nyheter ved midnattVi møter bokens hovedperson på vandring i barndommens gate en stille vårdag.

Romanens jeg-forteller er musiker og midt i 40-årene. Han har nettopp vært i morens 70-årsdag. Dette fører til tanker om barndom og oppvekst. Han vokste opp med en stefar og halvsøsken og har lite kontakt med familien. Stefaren, som døde tidlig, hadde han et nært forhold til. De var like og delte flere interesser, blant annet litteratur og musikk. Nå kjenner han seg ensom og ganske deprimert. Det er på tide å finne en å dele livet med, og han starter med det sitt "leveprosjekt", som han kaller det.

Under et opphold på en meditasjonsretrett ved Randsfjorden, får han tips fra en av de andre deltakerne om å prøve nettdating. Noe motvillig, og etter diverse komplikasjoner, er han igang. Dette fører til flere mislykkede stevnemøter, som skildres både sårt og komisk.

Han gjør seg sine betraktninger om eksistensialismen, kunst, musikk og livet som kunstner.

Historien fortelles omstendelig og med lange, innskutte bisetninger. Det stive språket bidrar til å skildre hovedpersonens gammelmodige stil.

Arne Borg er forfatter og pianist, født i Oslo i 1971. Dette er hans tredje roman. Han debuterte i 2011 med oppvekstromanen I årene som fulgte.

(UU)

Bestill boka.

Boka kan også leses i ebok-appen BookBites.

Sist oppdatert: 20.04.2020

Fant du det du lette etter?