Bokomtale: Anders Bortne. Ulvens år

Innhold

Omslagsbilde av Ulvens årTerrorhandlinger og frykten for terror er nærmest blitt en del av hverdagen vår, og det kan være vanskelig å ikke la seg påvirke av det trusselbildet som frontes i media i forbindelse med slike handlinger. I kjølvannet av de terroranslagene som verden har opplevd de senere år, er det blitt utgitt flere bøker om temaet.

"Ulvens år" av forfatteren Anders Bortne er en slik bok. I denne romanen ligger redselen for et terrorangrep som bakteppe for handlingen.

Det er sommer i byen. En by et sted i Norge. Justisministeren og sikkerhetspolitiet har nettopp holdt en pressekonferanse der de advarer om et nært forestående terrorangrep på norsk jord.

Vi møter hovedpersonene Sara på 11 og faren hennes Daniel. Saras foreldre er skilt og Sara har nettopp kommet hjem fra en ferie med moren sin. Denne morgenen har far og datter lagt en enkel plan for dagen; de skal kose seg og besøke Saras farfar.

Men dagen blir ikke som forventet. Terrortrusselen påvirker dem og frykt og uro preger kommunikasjonen Saras foreldre i mellom og gjør den vanskelig. Hvordan skal en forholde seg til trusselen? Og hvor mye skal en som forelder involvere barna i det som skjer i nyhetsbildet?

"Ulvens år" er en bok om forholdet mellom generasjonene; mellom Daniel og faren og Daniel og datteren Sara. Det er også en bok der temaene samliv, samlivsbrudd og nye forhold er en viktig del av handlinga.

Anders Bortne (f. 1973) er musiker og forfatter og "Ulvens år" er hans femte bok.

(SBM)

Bestill boka

Boka finnes også som e-bok

 

Sist oppdatert: 04.04.2018

Fant du det du lette etter?